Vilniaus gimtadienio proga pakviesti į Kauną čia plūsta šimtai vilniečių

 

Švęsti 694-ojo Vilniaus gimtadienio pakviesti į Kauną čia plūsta šimtai vilniečių.

Vilniaus gimtadienio proga sostinės gyventojai šeštadienį pakviesti aplankyti Kauną: jų laukia nemokama kelionė autobusu bei ekskursijos.

Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, nuo ankstyvo ryto norinčių patekti į nemokamus autobusus rikiuojasi minios. Iki 8.30 val. jau išdalinti 350 bilietų.

Organizatoriai, matydami, kad norinčiųjų skaičius viršijo lūkesčius, užsakė dar papildomus „Kautros“ autobusus, informuoja savivaldybė.

Minint 694-ąjį Vilniaus gimtadienį, vilniečiai gali nemokamai atvykti iš sostinės į Kauną „Kautros“ autobusu. Bilietą į vieną pusę bus galima rasti sostinės autobusų stotyje, tam skirtame stende.

Atvykę į Kauną, sostinės gyventojai gali aplankyti nemokamas ekskursijas, skirtas susipažinti su miestu: vyksta ekskursija apie filmą „Emilija iš Laisvės alėjos“, „Tarpukario Kauno elito paslapčių“ ekskursijoje galima sužinoti apie Kauno įgulos Karininkų Ramovėje vykdavusius prabangius kaukių balius. Taip pat vyksta ekskursija „Kaunas art deco ir naujoji prezidento V.Adamkaus biblioteka“ apie tarpukario art deco ir modernizmo stilius, atsiskleidusius tarpukario Kaune, bei vizitas į V.Adamkaus biblioteką.

Ekskursijos – nemokamos, jose galima dalyvauti pateikus Vilniečio kortelę arba Vilniaus gimtadieniui skirtą skrajutę, būtina užsiregistruoti.

Kaip skelbė Kauno savivaldybė, vietų nemokamose ekskursijose neliko per tris valandas, todėl buvo suorganizuotos trys papildomos ekskursijos, kurios taip pat rezervuotos.

Taip pat žadama, kad specialias nuolaidas su Vilniečio kortele ar skrajute siūlo kai kurie miesto restoranai ir klubai.

Šiemet sukanka 694-eri metai, kai kunigaikštis Gediminas savo sausio 25 dieną rašytame laiške Vokietijos meistrams paminėjo Vilnių.

Kaunas, sausio 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode