Įvyko jaunųjų atlikėjų konkursas „Linksmoji polkutė“

Sausio 18 d. Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko gražus ir prasmingas jau VI-asis respublikinis jaunųjų atlikėjų konkursas „Linksmoji polkutė“. Vienas iš daugelio šio renginio tikslų – populiarinti akordeonu ir kitais instrumentais atliekamas įvairių šalių polkas.

Smagias polkutes demonstravo net 52 jaunieji atlikėjai, nuo 8 iki 18 metų. Keturiose atlikėjų grupėse nebuvo pasikartojančių polkų, kiekviena iš jų savitai ir originaliai interpretuotos.

Mokyklos vyresniajai mokytojai Rasai Babarskienei (scenarijus –  mokytojos metodininkės Laimos Zalanskienės), konkurso vedėjai, teko iš širdies paplušėti, kad drąsu būtų ir žiūrovams, ir dalyviams.

Klausytojus atlikėjai žavėjo ne tik originaliais kompozitorių sukurtais kūriniais, kuriuos  atliko smuiku, akordeonu, fortepijonu, bet ir iš liaudies lobynų paimtomis kapelų griežiamomis polkomis. Ne veltui mūsų senoliai sakydavo: „Su daina smagiau gyventi“.

Pertraukos metu, dailės mokytojas E. Ostrauskas mokiniams ir mokytojams vedė tapybos ant vandens užsiėmimą „Polkos sūkuryje“.

Komisijai paskelbus rezultatus – šauniausieji buvo apdovanoti diplomais, laureato diplomais, atminimo dovanėlėmis ir saldžiaisiais prizais.

Už įsteigus prizus dėkojame Alytaus rajono savivaldybei, Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorei Dovilei Jaciūnienei, už bendradarbiavimą ir metodinę pagalbą – Alytaus kolegijos įsteigto Alytaus švietimo darbuotojų tobulinimo/si padalinio vadovei Aurelijai Goravičienei.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode