Svajonės ir viltys

Prasidėjus naujiesiems metams „Būdas žemaičių“ žinomų mažeikiškių paklausė: „Ko tikitės 2017 metais?“

Šarūnas Armonas, Mažeikių miesto seniūnas:

– Tikiuosi ir linkiu taikos, ramybės, išmintingumo ir tarptautinės bendrijos susikalbėjimo. Kitas svarbus iššūkis – turi būti pristabdyta emigracija iš Lietuvos, nes dėl to kyla daug įvairių problemų. Čia, vietoje, tikiu, kad gyventojai pamažu taps tikri savo miesto šeimininkai, prižiūrėdami jį, puoselėdami ir saugodami. Dar labai svarbu, kad užtektų lėšų miesto tvarkymui, kad žmonės turėtų darbo. Viliuosi, kad naujasis Seimas nuo kalbų pereis prie darbų ir žmonės nebus dar kartą nuvilti. Gal šiais metais blogiau nebus. To visiems mažeikiškiams linkiu labiausiai.

 

Alina Bernotienė, Mažeikių rajono viešosios bibliotekos direktorė:

– Tikimės, kad šie metai bus išskirtiniai Mažeikių rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, nes spalio mėnesį minėsime 95-ąjį bibliotekos įkūrimo jubiliejų. Taip pat tikimės, kad tai bus veiklūs ir sėkmingi metai mūsų įstaigai: bus aktyvūs ne tik esami skaitytojai, bet ir sulauksime daug naujų, turėsime galimybę suorganizuoti įdomių renginių, vykdyti naujus projektus, kurie sutrauks į biblioteką daug lankytojų. Vėl tęsime aktyvią kraštotyrinę veiklą Viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose. Viliamės, kad pratęsime bendrą veiklą su savo draugais bei partneriais ir išplėsime bendradarbiavimą, kad mūsų bibliotekos „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ bus naudingas bei įdomus mažeikiškiams, kad bibliotekos „Jaunimo erdvėje“ rinksis jaunimas. Tikimės finansiškai gerų metų, kad galėtume įsigyti daugiau naujų knygų ir periodikos leidinių. Praėjusiais metais daugiau dėmesio skyrėme Viešosios bibliotekos poreikiams, todėl šiais metais stengsimės atnaujinti kai kuriuos filialus, sieksime, kad jie artimiau bendradarbiautų su seniūnijomis, kultūros centrais ir kaimo bendruomenėmis. Kaip įstaigos vadovė tikiuosi ir linkiu, kad bibliotekos darbuotojai šiais metais būtų sveiki, kūrybingi, aktyvūs ir noriai priimantys naujoves bei iššūkius.

Apolinaras Stonkus, Švietimo skyriaus vėdėjas:

– Jeigu apskritai, tai daugiau tolerancijos. Gal pas lietuvius sumažės pykčio ir pavydo vienas kitam. Esame maža tauta, negalima amžinai būti nepakantiems ir pagiežingiems. Švietimo sistemoje norisi stabilumo ir kad vieną kartą politikų kalbos nesiskirtų nuo darbų. Dabar Lietuvoje visi „išmano“ apie švietimą ir žino, ką reikia daryti, tačiau šitą darbą turi dirbti profesionalai. Tam mes mokėmės, įgijome patirties ir kompetencijos.

Visai rajono švietimo bendruomenei linkiu vienas kito supratimo, nes 2017-ieji gali būti ne ką lengvesni, negu praėję metai. Mokinių skaičiaus mažėjimas įneša tam tikrą nežinią bei sumaištį bendruomenėje, tuoj visko sumažėja ir pradedama ieškoti kaltų. Begalinė kaita ir nežinia išvargina, bet vis tik linkėčiau, kad mokytojai vis dažniau šypsotųsi, nes gyvename tik vieną kartą.

Jolanta Kekytė, Socialinio skyriaus vedėja:

– Tikiuosi ir laukiu, kad skyriaus darbuotojų, mūsų klientų, visų mažeikiškių ir man artimų žmonių gyvenimas pamažu gerės ir gražės. Kadangi mes susiduriame su žmonių bėdomis ir nepritekliumi, tai labai labai linkėtumėm, kad mūsų globotiniai atėję pas mus pasakytų, jog jų bėdos pagaliau baigėsi, kad jų veiduose rūpestį pakeistų šypsena, kad atsirastų daugiau šviesos ir vilties. Tikiu, jog laikui bėgant bus skiriama daug daugiau paramos šeimoms ir neįgaliesiems, taip pat pensininkams. Svarbu, kad žmonės nesijaustų atstumti ir nenusiviltų duotais naujos vyriausybės pažadais, kad galėtų gyventi oriai.

 

Vaidotas Balzeris, Muziejaus direktorius:

– 2016-aisiais metais sulaukę Mažeikių muziejuje ir struktūriniuose padaliniuose per 10 000 lankytojų, tikimės, kad ir kitais jų bus bent jau ne mažiau. Po Šatrijos Raganos memorialinio muziejaus pastato remonto darbų, kovo mėnesį, planuojame atidaryti muziejų, atsinaujinusį ir pagražėjusį, Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies Parapijos namuose, buvusiame NKVD pastate, atidaryti naują memorialinę ekspoziciją, skirtą laisvės kovoms Mažeikių krašte. Numatyta surengti mokslinę konferenciją „Valstybei 100 metų“, etnografijos, istorijos, fotografijos, dailės, sporto, tautodailės, juvelyrikos ir kitomis temomis parodas: „Pirmasis iš piliečių“ (apie Lietuvos prezidentus), Telšių vyskupo Justino Staugaičio 150-osioms gimimo metinėms paminėti, kalvio Virgilijaus Mikuckio ir skulptoriaus Pauliaus Daujoto bendras projektas, Mažeikių krašto kultūros premijų laureatų Česlovo Pečetausko ir Jono Strazdausko jubiliejinės darbų parodos, tarptautinė fotografijos paroda-konkursas „Gyvos žemės mintys2017“, restauruotų kryžių, Užgavėnių kaukių ir dar daug kitų ekspozicijų iš muziejaus rinkinių. Sekite apie mus informuojančioje žiniasklaidoje, taip pat tinklapyje www.mazeikiumuziejus.lt, Facebook profilyje ir laukiame ateinant lankytojų.

 

Vaida Mikalauskienė, Vytauto Klovos muzikos mokyklos direktorė:

– Užtektų ir to, kas buvo 2016 metais. Visko turėjome pakankamai ir gyvenome dinamišką bei įdomų gyvenimą: įvairūs renginiai, festivaliai, konkursai, išvykos. Ir šiemet laukia tradiciniai renginiai, išvykos į konkursus Vokietijoje, Portugalijoje, Švedijoje ir kitur. Kai kas prognozuoja, kad metai bus finansiškai sunkūs, bet gal blogiau nebus, nes norisi, kad didėtų darbuotojų atlyginimai. Tikimės, kad bus gautas finansavimas tolesniam mokyklos sutvarkymui. Sudarysime sąlygas, įvesime papildomas disciplinas ir pakviesime daugiau moksleivių lankyti mūsų Muzikos mokyklą.

Kalbino Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode