Kalėdos buvo!

Antrąją Kalėdų dieną Mažeikių savivaldybės kultūros centre karaliavo muzika ir dainos. Du vykę koncertai – „Kalėdos su Romu Dambrausku“ pritraukė daug žiūrovų ir buvo iš tiesų šventiški. Galima teigti, kad jeigu vėjuotą ir drėgną dieną Mažeikiuose norėjote pajusti tikrą Kalėdų dvasią, tai jums tiesiu taikymu reikėjo pasirinkti būtent šį kalėdinį koncertą.

 Bene 1988 m. įvyko pirmasis Romo Dambrausko organizuotas renginys „Naujametinis reviu“, kuris sėkmingai gyvavo vienuolika metų ir atrodė, kad tęsis dar daug metų, tačiau 1998 m. įvyko paskutinis toks naujametinis reviu. Šie koncertai įsimintini tuo, kad juose dalyvaudavo vien tik mažeikiškiai atlikėjai. Prisiminkime kad ir Liną Andriejauskaitę, Egį, Stasį Čajauską, Stasį Žebrauską, Remigijų Jakubauską, Astą Pilypaitę, grupes: „Sekmadienis“, „Raktas“, „Turgus“, „Post scriptum“, „Vidurnaktis“, „Valio“ ir kt. 1999 m. jau įvyko pirmoji „Rudens fiesta“. Daug naujų kalėdinių ir naujametinių dainų buvo sukurta būtent šiems renginiams, o vėliau jie gražiai papildė lietuviškos populiariosios muzikos rinkinius. Kai kurie kūriniai skamba dar ir šiandien: „Su kuo sutiksi tu Naujus metus, / Su kuo į žvaigždes palydėsi senus, / Ir kas krištolinę tau ašarą brauks, / Kas lyg žiburys tavęs vėtroje lauks“ (R.Dambrauskas „Naujieji metai“).

Ieškodamas įvairovės ir naujų spalvų, R. Dambrauskas vėliau pradėjo rengti Kalėdas su bičiuliais iš visos Lietuvos. Štai šiemet scenoje pasirodė Arvydas Vilčinskas, Kęstutis Jablonskis ir grupė, Laura Remeikienė ir jos žavi kalėdinė komanda, duetas – Giedrius ir Agnė Arbačiauskai, A. Dargio mokinės Austėja Šarkelytė ir Rugilė Kairytė. Keletą savo dainų atliko ir Romas Dambrauskas su grupe.

Beveik po tris valandas trukę koncertai padovanojo žiūrovams daug džiaugsmo, gerą garso kokybę, puikų apšvietimą ir scenografiją. Žmonės dainavo kartu, plojo ir dėkojo už nuostabias kalėdines dainas bei šventę.

Romo Dambrausko ir draugų Kalėdos pavyko!

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotr. Rasos Petravičiūtės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode