Tauragės rajono savivaldybė įsigijo pirmąjį elektromobilį

Pasaulyje vis labiau propaguojama ir skatinama ekologiška transporto plėtra. Tauragės rajono savivaldybė neatsilieka ir siekia tapti pačiu ekologiškiausiu rajonu Lietuvoje. Šiandien Tauragės rajono savivaldybę pasiekė pirmasis 100% elektra varomas „Nisan Leaf“ markės elektromobilis.

„Įsigydami šį elektromobilį esame dar vienu žingsniu arčiau tikslo – tapti pačiu draugiškiausiu rajonu gamtai. Elektromobilis bus ne mero, o visos administracijos, juo naudotis galės visi savivaldybės darbuotojai, švenčių metu juo bus vežami svečiai ir delegacijos, kitaip tariant, norime, kad šis automobilis būtų savivaldybės vizitinė kortelė gatvėse“, – teigė Tauragės rajono savivaldybės meras Sigitas Mičiulis.

Šiuo metu Tauragėje greitos įkrovos stotelių elektromobiliams nėra, savivaldybė laikinai automobilį kraus įprastu būdu – iš elektros tinklo. Pagal Darnaus judumo planą Tauragėje elektromobilio įkrovimo vietos, kuriomis nemokamai galės naudotis visi miesto gyventojai ir svečiai, bus įrengtos už Europos Sąjungos lėšas.

Pasak administracijos direktoriaus Modesto Petraičio, važinėjant elektromobiliais ne tik saugoma gamta, sukeliama mažiau triukšmo, bet ir sutaupoma pinigų.

„Važiuojant įprastu dyzelinu varomu automobiliu 100 km kelionė vidutiniškai kainuoja apie 7 Eur, važiuojant su elektromobiliu tokios kelionės kaina – apie 1 Eur. Mano nuomone, skirtumas akivaizdus. Praktika tik patvirtina, kad tai pažangesnis, šiai dienai tinkamesnis sprendimas. Įsigiję elektromobilį, nusprendėme atsisakyti dar vieno iš dabar turimų tarnybinių automobilių, jį ketiname parduoti“, –  pasakojo administracijos direktorius Modestas Petraitis.

Tauragės rajono savivaldybės vadovai teigė, jog vienu elektromobiliu apsiriboti neketina, turi išsikėlę tikslą iki 2025 m. visus savivaldybės turimus automobilius pakeisti elektromobiliais.

Tauragės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode