Maži darbai su didele meile

Gruodžio 20–21 dienomis Mažeikių trečiojo amžiaus universiteto salėje (Sodų pagrindinė mokykla) buvo eksponuojama šios organizacijos narių darbų paroda „Mūsų meilė – mūsų namuose“.

Į parodą užsukę mažeikiškiai galėjo pasidžiaugti auksarankių kūriniais ir pasisemti idėjų saviems namams papuošti, sušildyti. Smagu, kai apsiblaususiomis dienomis gali kažkur nueiti, pasižmonėti ir pamatyti tikrai gražių, originalių rankdarbių.

Galima paminėti, kad kalėdinė TAU paroda turėjo ne tik grožio, bet ir išminties fragmentų, kadangi kiekvienas autorius pasistengė savai ekspozicijai sugalvoti sentenciją: „Pasauliui reikalingas grožis“ (M. Gurinienė), „Jeigu jūs galite apie tai svajoti, tai jūs galite tai padaryti“ (V. Pašakinskienė), „Tai, kas pasiekta, netrukdo siekti toliau“ (V. Pašakinskienė), „Gyvenimo tikslas – išreikšti save“ (M. Samulionienė), „Statulą puošia išvaizda, o žmogų – jo darbai“ (S. Meškauskienė) ir t. t.

Meniškai padarytos snaigės, megztos vaikiškos pirštinaitės, šiltos vilnonės kojinės, šalikai, rūbeliai, servetėlės, papuošalai, šventinės atvirutės ir įvairūs kiti mieli niekučiai. Tai dar ne viskas, ką pasiuvo, numezgė, pagamino ir savo vidine šiluma bei moterišku gerumu pripildė parodos dalyvės. Dalis darbelių iš parodos iškeliavo naujais adresais. Prasminga ir gražu!

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode