Sediškiams dovanojo kalėdinį koncertą

Gruodžio 20-osios popietę Sedos kultūros centras atgijo nuo įvairių muzikos instrumentų garsų. Tradicinį kalėdinį koncertą sediškiams dovanojo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos Sedos skyriaus moksleiviai ir mokytojai.                           

Pasirodė pradedantieji                     

Koncertą pradėjo mažoji fleitininkė Guoda, kuri fleita groja vos kelis mėnesius, bet žiūrovams jau padovanojo kūrinėlį „Maža žvaigždutė“. Taip pat neseniai trimitu groti mokosi Saulė. Ji irgi pagrojo trumpą kūrinėlį.

      Pasak vieno iš koncerto vedėjų, Dovydo, kartais mes nepastebime tų, kurie mielai dalija neįkainojamas vertybes – meilę, tikėjimą, tvirtybę, švelnumą ir gražiausią muziką. Jų širdys visada atviros kiekvienam – guodžia, išklauso, padeda. Tik jų dėka šalia mūsų plevena meilė, skleidžiasi gerumo žiedai, auga pasitikėjimas. „Todėl šiandieną mes, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos Sedos skyriaus muzikantai, pasidalinsime su Jumis muoširdžiausiai atliekama muzika.“

      Vokalinis mergaičių ansamblis atliko kelis kūrinėlius.

Žiūrovai nuoširdžiai plojo ir visiems kitiems atlikėjams: trimitininkų ansambliui, varinių instrumentų trio, saksofonininkams ir akordeonininkams, fortepijoniniam duetui bei visiems kitiems.

      Mokytojų trio – Natalija (vokalas), Daina (akordeonas) ir Karolis (smuikas) – atliko neprilygstamą kūrinį „Ave Maria“.

 Lėktuvėliai su linkėjimais                     

Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos direktorė Vaida Mikalauskienė pasidžiaugė, kad sediškiai Muzikos mokyklos auklėtiniai surengė koncertą „Kalėdinis stebuklas“ ir Mažeikiuose. Mokyklos vadovė linkėjo visiems visko kuo geriausio.

      Koncerto metu žiūrovams buvo išdalinti popieriaus lapai ir rašikliai. Ant iš popieriaus išlankstyto lėktuvėlio reikėjo užrašyti kalėdinius linkėjimus ir nuskraidinti vieni kitiems.

      Gražų kalėdinį koncertą triukšmingai užbaigė Sedos pučiamųjų orkestras „Griaustinis“. Jo vadovas Kęstutis Dvaržeckis džiaugėsi, kad šie metai orkestrui buvo ypač sėkmingi: įvairiuose renginiuose dalyvauta net trisdešimt penkiuose miestuose, o pučiamųjų orkestrų čempionate užimta pirmoji vieta.

     Sedos skyriaus vedėja Lina Rupšienė taip pat buvo labai patenkinta įvykusiais kalėdiniais koncertais: „Muzikos mokyklos Sedos skyriaus bendruomenė, tiek mokiniai, tiek mokytojai, labai draugiška ir organizuota. Visiems renginiams ir koncertams ruošiasi labai atsakingai, tiesiog atiduoda visas savo jėgas.“

      Koncerto pabaigoje netikėtai pasirodė ir Kalėdų Senelis, paslaptingu saldumynų maišeliu apdovanojęs Sedos skyriaus vedėją. Atsisveikindama L.Rupšienė palinkėjo visiems saldžių, sočių Kalėdų ir gerų metų, o visus koncerto dalyvius ir žiūrovus pavaišino saldainiais.

Valerija KVEDARAITĖ

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode