Parama dėkojame




Ginčijamame Kašmyro regione trečiadienį indams apšaudžius pakistaniečių autobusą žuvo devyni žmonės, o dar septyni buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Tai buvo naujausias gyvybių pareikalavęs susirėmimas tarp Indijos ir Pakistano.

Incidentas įvyko praėjus dienai po to, kai Indija pareiškė, kad Pakistano kariai nužudė tris indų karius ir pagrasino „atpildu“, tačiau tokius kaltinimus Pakistanas piktai neigia.

Trečiadienio incidentas įvyko Nagdaro kaime Pakistano kontroliuojamame Kašmyro Nylumo slėnyje.

Vietinės administracijos pareigūnas Sardaras Waheedas (Sardaras Vahidas) nurodė, kad apšaudymas buvo nuolatinis, todėl įvykio vietos negalėjo pasiekti greitoji pagalba.

„Indų kariai taikėsi į civilinį autobusą šalia kontrolės linijos Nylumo slėnyje“, – sakoma elektroniniu paštu atsiųstame kariuomenės pranešime, turint omenyje demarkacinę liniją, skiriančią abiejų šalių kontroliuojamas sritis Kašmyre. Atskirame pranešime teigiama, kad „intensyvus šaudymas“ tebesitęsia.

„Dabar per autobuso apšaudymą žuvusiųjų skaičius yra devyni“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nylumo policijos vadas Jamilas Miras (Džamilas Miras).

„Mažiausiai devyni žmonės žuvo, o dar septyni buvo sužeisti“, – per spaudos konferenciją Muzafarabade sakė Pakistano Kašmyro įstatymų leidybos asamblėjos atstovas Shahas Ghulamas Qadiras (Šachas Gulamas Kadiras).

Jis apkaltino Indiją „tikslingai taikantis“ į civilius.

Policijos pareigūnas Waseemas Khanas (Vasimas Chanas) nurodė, kad dar du žmonės žuvo minosvaidžio sviediniui pataikius į jų namą Nakjalo sektoriuje.

Pakistano armija pranešė, kad kariai atsakė ugnimi prieš indų pajėgų pozicijas.

Antradienį Indijos armija apkaltino Pakistaną siunčiant karius už Kašmyrą dalijančios kontrolės linijos, ir nužudžius tris jos karius. Be to, anot indų, vieno nužudytojo kūnas buvo „sudarkytas“.

Tačiau Pakistanas piktai nesutiko su tokiu tvirtinimu, o šalies užsienio reikalų ministerijos atstovas „Twitter“ vėlų antradienį parašė ištisą virtinę žinučių, pavadindamas jį „nepagrįstu“ ir „sufabrikuotu“.

Įtampa šiame ilgai ginčijamame Himalajų regione pasiekė pavojingą lygį rugsėjį, po to kai Indija apkaltino Pakistano kovotojus atlikus reidą kariuomenės bazėje ir nužudžius 19 karių.

Kašmyras buvo padalytas Indijai ir Pakistanui, kai 1947 metais baigėsi britų kolonijinis valdymas, bet abi šalys reiškia pretenzijas į visą šį regioną ir surengė jau du karus dėl jo.

Muzafarabadas, Pakistanas, lapkričio 23 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode