Parama dėkojame




regionRusijos pareigūnai apkaltino Ukrainą anksti trečiadienį dronais nusitaikius į šešis šalies regionus.

Tai galimai yra didžiausia dronų ataka Rusijos teritorijoje nuo tada, kai Maskva prieš 18 mėnesių į kaimyninę šalį pasiuntė karius.

Vakarinės Pskovo srities gubernatorius ir vietos žiniasklaida pranešė, kad dronas pataikė į ten esantį oro uostą ir sukėlė didžiulį gaisrą.

Gynybos ministerijos duomenimis, daugiau bepiločių orlaivių buvo numušta virš Oriolo, Briansko, Riazanės, Kalugos ir Rusijos sostinę supančios Maskvos srities.

Per smūgį Pskove nukentėjo to paties pavadinimo regiono sostinės oro uostas ir buvo apgadinti keturi transporto lėktuvai Il-76, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“, remdamasi nepaprastųjų situacijų pareigūnų liudijimais.

Pskovo srities gubernatorius Michailas Vedernikovas įsakė trečiadienį atšaukti visus skrydžius į šį oro uostą ir iš jo, kad žalą būtų galima įvertinti šviesiu paros metu.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose filmuotuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti virš Pskovo miesto kylantys dūmai ir didelis gaisras. M. Vedernikovas nurodė, kad nukentėjusiųjų nėra, o gaisras, pasak jo, buvo numalšintas. Nepatvirtintais žiniasklaidos pranešimais, oro uostą galėjo atakuoti nuo 10 iki 20 dronų.

Apie padarytą žalą pareigūnai daugiausia pranešė Pskovo srityje. Kalugoje vienas dronas buvo numuštas, o kitas pataikė į tuščią naftos rezervuarą ir sukėlė gaisrą, kuris buvo greitai užgesintas, pranešė srities gubernatorius Vladislavas Šapša. Pasak jo, išdaužyti gyvenamųjų namų langai.

Rusijos kariuomenės duomenimis, trys dronai buvo numušti virš Briansko srities, o du – virš Oriolo srities, pranešė jos gubernatorius Andrejus Klyčkovas.

Du buvo numušti virš Riazanės srities ir vienas – virš Maskvos srities, sakė pareigūnai.

Šiuose regionuose žalos ar aukų neužfiksuota, nors kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės citavo Briansko srities gyventojus, kurie teigė girdėję stiprų sprogimą.

Be to, anksti trečiadienį Maskvos priskirti pareigūnai aneksuotame Kryme pranešė atrėmę dronų ataką, nukreiptą į Sevastopolio uostą.

„Kovos su povandeniniais laivais (...) pajėgos atliko savo darbą“, – sakė uostamiesčio gubernatorius Michailas Razvožajevas, nepateikdamas jokių detalių apie padarytą žalą ar sunaikintų dronų skaičių.

Rusijos gynybos ministerija „Telegram“ taip pat pranešė, kad jos pajėgų lėktuvas Juodojoje jūroje sunaikino keturis Ukrainos greitaeigius karinius laivus. Laivuose plaukė Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų desantinės grupės, iš viso buvo iki 50 žmonių, nurodė ministerija.

Ji nepateikė išsamios informacijos apie tai, kurioje tiksliai Juodosios jūros dalyje įvyko incidentas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode