Turkijos prezidentas  Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sekmadienį pareiškė, kad Vakarų grasinimai sankcijomis ir ginklų embargas nesustabdys Ankaros karinės operacijos prieš kurdų pajėgas Sirijoje.

„Pradėję savo operaciją susidūrėme su grasinimais ekonominėmis sankcijomis ir ginklų pardavimo embargais. Manantieji, kad gali priversti Turkiją trauktis šiais grasinimais, smarkiai klysta“, – per televiziją transliuotoje kalboje pareiškė prezidentas.

Prancūzija ir Vokietija šeštadienį pareiškė nutraukiančios ginklų eksportą į Turkiją dėl šios šalies Sirijoje prieš kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) vykdomos karinės operacijos.

Turkija YPG laiko teroristine kurdų sukilėlių savo teritorijoje atšaka, tačiau Vakarų valstybės kurdų pajėgas naudojo kaip pagrindinę antžeminę jėgą kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.

R. T. Erdoganas teigė, kad Turkijos kariuomenė ir jos rėmėjai Sirijoje dabar kontroliuoja pasienyje esantį Ras al Aino miestelį, o Tal Abjadas yra puolamas dviem kryptimis.

Redaktorius: Rūta Androšiūnaitė

Stambulas, spalio 13 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode