Estijoje 75 proc. darbuotojų yra atviri naujiems darbo pasiūlymams, o maždaug penktadalis planuoja pakeisti darbo vietą per artimiausius šešis mėnesius, rodo Atlyginimų tyrimų agentūros ir įdarbinimo portalo CVKeskus.ee atlikta apklausa.

Darbuotojų, norinčių pakeisti darbą, dalis padidėjo, palyginti su 2018 metais, tuo tarpu sumažėjo darbuotojų, lojalių dabartiniam darbdaviui. Praėjusiais metais maždaug 30 proc. lyginamos apklausos respondentų nesidomėjo darbo pakeitimu, o šiais metais šis rodiklis siekė 25 procentus.

Tyrimas taip pat parodė, kad 35 proc. darbuotojų stebi galimus darbo pasiūlymus, o 21 proc. planuoja pakeisti darbo vietą per artimiausius šešis mėnesius.

Darbuotojų pasirengimui pakeisti darbo vietą didelę įtaką daro aktyvi darbuotojų paieška iš darbdavių pusės, nes vykdoma daugiau atvirų konkursų ir siunčiama daugiau kvietimų teikti prašymus. Remiantis apklausa, 48 proc. respondentų neseniai gavo kvietimus pateikti savo kandidatūrą į naujas pareigas.

Didžiausias kvietimų skaičius buvo skirtas vadovams ir projektų vadovams – tokius kvietimus gavo maždaug 66 proc. respondentų. Aktyvios darbdavių pastangos taip pat buvo pastebimos IT ir telekomunikacijų srityse.

Mažiau kvietimų buvo išsiųsta mažesnes pajamas gaunantiems darbuotojams, tarp kurių darbo pasiūlymai dažnai sklinda žodžiu. Skirstant pagal regionus, daugiausia kvietimų kreiptis dėl naujų pareigų gavo darbuotojai iš Harju apskrities ir Talino.

„Susidomėjimas darbo pasiūlymais akivaizdžiai išaugo, o Estijos darbo pasiūlymų portaluose per pirmąjį 2019 metų pusmetį lankytojais apsilankė maždaug 12 milijonų kartų“, – pareiškė Estijos darbo paieškos portalo CVKeskus.ee rinkodaros vadovas Henry Auvaartas (Henris Auvartas).

Jis teigė, kad labiausiai vis dar domimasi žemesnio lygio pareigomis biuruose.

„Pavyzdžiui, vidutiniškai sulaukta po 35 kandidatus į vieną biuro padėjėjo darbo vietą. Didelė paraiškų dalis taip pat pateikta klientų aptarnavimo, pardavimų, transporto, pramonės ir gamybos sektoriuose, nes aukščiausias laisvų darbo vietų skaičius yra būtent šiose srityse “, – pažymėjo H. Auvaartas.

Jis pridūrė, kad Estijoje per ketvirtį vidutiniškai pasamdoma 50 tūkst. darbuotojų.

„Tai reiškia, kad 2019 metais beveik kas ketvirtas darbuotojas pakeis darbą“, – teigė CVKeskus.ee rinkodaros vadovas.

Atlyginimų tyrimų agentūros vadovė Kadri Seeder (Kadri Seder) teigė, kad per metus sustiprėjo ir darbuotojų lojalumas.

„Nors praėjusiais metais darbuotojų, kurie aktyviai ieškojo kitos darbo vietos, bendras atlyginimas vidutiniškai siekė 1118 eurų , šį pavasarį tokių darbuotojų atlyginimas buvo 14 proc. didesnis ir sudarė 1275 eurus“, – pareiškė K. Seeder.

Kita vertus, darbuotojų, kurie nesidomėjo darbo pakeitimu, vidutinis bendras darbo užmokestis padidėjo net 17 proc. nuo 1 444 eurų pernai iki 1 690 eurų 2019 metų pavasarį.

Talinas, rugpjūčio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode