Vadinamosios „Katiušos“ reaktyvinis sviedinys sekmadienį nukrito Bagdado „žaliojoje zonoje“ – įtvirtintame vyriausybės įstaigų ir ambasadų rajone, sakoma Irako saugumo tarnybų pranešime.

„Žaliojoje zonoje nukrito „Katiušos“ raketa, aukų nėra“, – sakoma trumpame JAV ambasados pranešime, nepateikiant daugiau detalių.

Vašingtonas jau anksčiau paliepė evakuoti iš ambasados Bagdade ir konsulato šiauriniame Arbilio mieste nebūtinus darbuotojus. JAV nurodė, kad šio žingsnio buvo imtasi dėl Irake veikiančių Irano remiamų ginkluotų grupių keliamos grėsmės.

Vienas policijos šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, jog „pirminiai pranešimai rodo, kad raketa buvo paleista iš atviro lauko“ Bagdado pietinėje dalyje.

„Žalioji zona“ yra vienas budriausiai pasaulyje saugomų vyriausybinių ir diplomatinių rajonų pasaulyje.

Irako sostinės centre esančioje „žaliojoje zonoje“ įsikūręs parlamentas, premjero biuras, prezidentūra, kai kurios kitos svarbios institucijos, aukšto rango pareigūnų namai ir ambasados.

Amerikos ambasada Bagdade, kuri yra didžiausia pasaulyje, irgi yra šiame betoninėmis sienomis apjuostame rajone, dar žinomame kaip Tarptautinė zona.

Didėjant įtampai tarp Vašingtono ir Teherano JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija pasiuntė į Persijos įlankos regioną lėktuvnešį ir strateginių bombonešių B-52.

Bagdadas, gegužės 20 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode