Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) ketvirtadienį vakare perspėjo, kad paskelbs revoliucinę vyriausybę ir areštuos savo kritikus bei nusikaltėlius, jei, pasak jo, bus priremtas prie sienos.

Naujausias prezidento pykčio protrūkis paskatino kritikus paprašyti jo spręsti realius klausimus, o ne žaisti su „diktatoriaus užrašais“.

Prezidentas naują savo grasinimą paskelbė sakydamas kalbą, kurioje išreiškė nepasitenkinimą kritika jam stengiantis kovoti su pažeidimais. R. Duterte garsėja provokuojamais komentarais, kuriuos jo atstovas, kilus priešiškai reakcijai, dažnai vadindavo paprasčiausiomis hiperbolėmis.

„Turiu pakankamai problemų dėl nusikalstamumo, narkotikų, maišto ir viso kito, bet jei mane visiškai priremsite, aš sustabdysiu paliepimus pristatyti suimtuosius į teismą suėmimo teisėtumui išaiškinti ir visus jus areštuosiu“, – sakė R. Duterte.

Manila, balandžio 5 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode