Bangladešo sostinėje Dakoje didžiuliam gaisrui ketvirtadienį apėmus vieną daugiaaukštį biurų pastatą žuvo 19 žmonių ir dar maždaug 70 buvo sužeista, pranešė pareigūnai.

Kilus gaisrui daug žmonių įstrigo pastato viduje. Kai kurie jų šaukėsi pagalbos pro viršutinių aukštų langus, kiti lipo ant stogo.

Mažiausiai vienas žmogus nukrito ant žemės, bandydamas nulipti žemyn.

Kelias valandas liepsnas gesinę ugniagesiai pranešė, kad daugumą žmonių pavyko išgelbėti.

„Padėtis kontroliuojama“, – sakė Ugniagesių ir civilinės gynybos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Debashishas Bardhanas (Debašišas Bardhanas).

Gaisras komercinio Dakos rajono judrioje gatvėje esančiame dangoraižyje yra jau ne pirmas šiame mieste, nes priešgaisrinės saugos taisyklių šalyje menkai laikomasi.

Ugniagesių ir civilinės gynybos tarnybos centrinėje dispečerinėje budėjęs pareigūnas Shahadatas Hossainas (Šahadatas Hossainas) pranešė, kad 19 žmonių žuvo ir dar maždaug 70 buvo hospitalizuota. Gaisro priežastys tiriamos.

Dangoraižio antrame aukšte įsikūrusios kelionių agentūros darbuotojas Tusharas or Rashidas (Tušaras Rašidas) sakė, kad gaisras kilo virš jų biuro.

„Visi mūsų darbuotojai išsigelbėjo, bet mes nežinome, kas atsitiko viršutiniuose aukštuose dirbantiems žmonėms“, – kalbėjo T. Rashidas. Jis sakė, kad dangoraižis yra 22 aukštų.

Nepaisant vyriausybės pastangų gerinti itin prastas darbininkų darbo sąlygas ir jų darbo saugą, gaisrai ir panašios nelaimės Bangladešo fabrikuose yra gana dažni.

Praeitą mėnesį per didelį gaisrą Dakos senamiestyje žuvo maždaug 70 žmonių, dar 50 buvo sužeisti.

Tąsyk priešgaisrinė tarnyba nurodė, kad viename iš penkių užsiliepsnojusių pastatų veikęs dezodorantų ir plastiko granulių sandėlis padidino nelaimės mastą. Ugniai suvaldyti prireikė daugiau kaip 12 valandų.

Tuo metu 2012 metais Dakos priemiestyje per gaisrą drabužių siuvykloje žuvo mažiausiai 112 žmonių, įstrigusių už užrakintų siuvyklos vartų. Mažiau nei po pusmečio, 2013 metų balandį, per vieną didžiausių pramoninių nelaimių, sugriuvus devynių aukštų „Rana Plaza“ gamyklos pastatų kompleksui, žuvo daugiau nei 1,1 tūkst. žmonių.

Daka, kovo 28 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode