Vokietija trečiadienį sugriežtino taisykles dėl užsienio investicijų tam tikruose sektoriuose, įskaitant žiniasklaidą, sumažinusi ribą, kai galės vertinti galimybę blokuoti tokius planus. 

Naujas taisykles, iš dalies atspindinčias augantį nerimą dėl Kinijos investuotojų, patvirtino ministrų kabinetas. 

Nuo šiol valdžia galės pradėti tyrimą ir aiškintis, ar investuotojas iš Europos Sąjungai nepriklausančios šalies gali investuoti, jei jo numatytas įsigyti akcijų paketas sieks 10 proc. ar daugiau. Iki šiol galiojo 25 proc. riba. 

Tai bus taikoma įmonėms tokiuose sektoriuose kaip gynyba ir telekomunikacijos, taip pat elektros, dujų ir vandens tiekimas. 

Ekonomikos ministras Peteris Altmaieris (Pėteris Altmajeris) sakė, kad tokios įmonės „nepaprastai svarbios mūsų gyvenimui“. 

„Tai pasakytina ir apie žiniasklaidos sektorių“, – pridūrė jis.  

„Įmonėms patinka investuoti Vokietijoje, taip turėtų būti ir toliau, – sakė ministras. – Tačiau kai tai susiję su jautria infrastruktūra, turime turėti galimybę atidžiau pažiūrėti, kas ją perka ir kokios bus pasekmės.“

Anot P. Altmaierio, Vokietija „stiprina nacionalinį saugumą“. 

Ekonomikos ministerija nurodė, kad naująsias taisykles nuspręsta taikyti ir žiniasklaidai dėl jos svarbos demokratijos funkcionavimui. 

Vokietijos prekybos ir pramonės rūmų asociacija (DIHK) mano, kad Vokietijos, didžiausios Europos ekonomikos, sprendimas sugriežtinti užsienio įsigijimų taisykles yra „probleminis“.

„Ypač tai pasakytina turint galvoje neigiamą signalą, siunčiamą mūsų partneriams užsienyje“, – sakė DIHK užsienio prekybos vadovas  Volkeris Treieris (Folkeris Trejeris).

Berlynas, gruodžio 20 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode