Sprogdinimo, trečiadienį įvykdyto Kerčės politechnikos koledže Rusijos aneksuotame Kryme, aukų išaugo iki 18, o regiono vadovas Sergejus Aksionovas nurodė, kad išpuolį įvykdė vienas šios švietimo įstaigos studentas, esą vėliau nusišovęs.

S. Aksionovas televizijai „Rossija 24 sakė“, kad per ataką dar daugiau kaip 40 žmonių buvo sužeisti.

Pradiniais Rusijos tyrimų komiteto (TK) duomenimis, trečiadienį Kerčės politechnikos koledžo valgykloje sprogo nenustatyto pobūdžio sprogstamasis užtaisas, prikimštas metalinių elementų.

„Potencialus žudikas nusišovė, nusižudė. Tai 22 metų tos pačios švietimo įstaigos 4-ojo kurso studentas“, – pridūrė jis.

Jis pridūrė, kad atakos motyvai kol kas neaiškūs.

„Žudiko kūnas rastas bibliotekoje antrame aikšte“, – sakė S. Aksionovas.

TK atstovė Svetlana Petrenko savo ruožtu nurodė, kad Rusijos pareigūnai buvo pradėję tirti šį išpuolį kaip teroro aktą, bet gavus naujausios informacijos tyrimas perkvalifikuotas į bylą dėl nužudymo.

"Sprendžiant iš nusikaltimo pobūdžio, tyrėjai preliminariai laikosi nuomonės, kad jaunuolis šaudė į koledže buvusius žmones ir vėliau nusižudė", - aiškino ji.

TK Atstovė pažymėjo, kad duomenys apie aukas tikslinami, bet pridūrė, kad dauguma aukų – paaugliai.

Ji nurodė, kad suformuotas štabas, kuriame dirba TK, Federalinės saugumo tarnybos ir Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai, ir kad tyrėjai pradėjo apklausti liudininkus bei nagrinėti saugumo kamerų įrašus.

Maskva, spalio 17 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode