Visuotiniams rinkimams besiruošiančiame Afganistane sprogus bombai viename rinkėjų registravimo centre žuvo mažiausiai du žmonės, o dar du buvo sužeisti, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Sprogmuo buvo padėtas vienoje šiaurinės Baglano provincijos sostinėje Puli Chumryje esančioje mokykloje, kur registruojami balsuotojai, naujienų agentūrai AFP sakė vietos valdžios atstovas Mahmoodas Haqmalas (Mahmudas Hakmalas).

"Žuvo vienas policininkas ir vienas rinkimų komisijos darbuotojas, o dar du policininkai buvo sužeisti", – informavo jis.

Baglano policijos tarnybos atstovas Zabiullah Shuja (Zabiula Šudža) patvirtino sprogimo faktą ir pridūrė, kad policija aiškinasi incidento aplinkybes.

Kol kas niekas neprisėmė atsakomybės už išpuolį, tačiau Talibanas ir džihadistų judėjimas "Islamo valstybė" anksčiau žadėjo sutrikdyti parlamento ir municipalitetų rinkimus, turinčius įvykti spalio 20-ąją.

Kundūzas, Afganistanas, birželio 6 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode