Vengrijoje gimęs amerikiečių milijardierius finansininkas ir filantropas George'as Sorosas (Džordžas Sorosas) penktadienį pareiškė, kad dabartinio šios šalies premjero Viktoro Orbano vyriausybės priespauda yra didesnė nei sovietų laikais.

Penktadienį paskelbtose vaizdo žinutėse G. Sorosas sakė, kad jei ministras pirmininkas išvarys iš Vengrijos Vidurio Europos universitetą, šis veiks užsienyje, ir vėl bus sugrąžintas į šalį, kai valdžioje nebeliks V. Orbano.

Prieš migraciją ir musulmonus nusiteikęs V. Orbanas tvirtina, kad G. Sorosas nori užtvindyti Europą migrantais. Amerikiečių milijardierius pasisako už migraciją, tačiau teigia, kad nė viena šalis negali būti priversta priimti migrantus.

V. Orbanas kurį laiką 9-e dešimtmetyje pats studijavo Oksforde pagal G. Soroso stipendiją. Per valstybinį radiją premjeras sakė, jog artėjant balandį vyksiantiems Vengrijos parlamento rinkimams, filantropo finansuojamos nevyriausybinės organizacijos ruošiasi veikti kaip politinės partijos, siekdamos padėti susilpninti ar nuversti prieš migrantus nusiteikusią jo vyriausybę.

Budapeštas, gruodžio 1 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode