Dėl lietingos ir vėsios vasaros, dėl kurios buvo rengiama mažai sporto renginių, vokiečiai išgėrė mažiau alaus, rodo pirmadienį paskelbti oficialūs duomenys.

Vokietijos alaus daryklos pranešė, kad šalies gyventojai ir svečiai sausio-rugsėjo mėnesiais išgėrė 72 mln. hektolitrų alaus, kas yra 3,1 proc. mažiau nei prieš metus, pranešė federalinė statistikos tarnyba „Destatis“.

Šis kiekis apima pilstomą alų bei buteliais ir skardinėmis parduotą vietos rinkoje bei eksportuotą alų. Tačiau ir vien tik Vokietijoje suvartotas alaus kiekis sumažėjo 2,7 proc. iki 58,9 mln. hektolitrų.

Verta apminėti, kad alaus suvartojimas Vokietijoje mažėja jau ne vienerius metus, tačiau tai yra pirmas kartas, „kai pirmiausia oras „suvalgė“ alaus daryklų pajamas“, agentūrai dpa sakė Vokietijos aludarių federacijos atstovas Holgeris Eichele (Holgeris Aichelė).

Praėjusį vasarą Vokietijoje, kur bene kiekvienas kaimas ir miestas gali pasigirti savo vietiniu alumi, buvo šalta ir lietinga ir neskatino žmonių troškulio. Visgi aludariai optimistiškai žvelgia į paskutinius tris šių metų mėnesius ir tikisi „saulėto rudens bei gerų pardavimų per Kalėdas ir Naujuosius metus“, sakė H. Eichele.

Beje, prastoki orai neatbaidė žmonių nuo tradicinio Oktoberfesto. Skaičiuojama, kad šiais metais festivalyje apsilankė maždaug 6,2 mln. lankytojų, kurie išgėrė apie 7,5 mln. vieno litro bokalų alaus, o tai yra daugiau nei 13 proc. daugiau nei pernai.

Frankfurtas, spalio 30 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode