Penktadienį daugiau nei 120 prieglobsčio prašytojų iš Sirijos, pasinaudodami krikščionišku koridoriumi, saugiai pasiekė Romą, siekdami prieglobsčio Italijoje nuo karo Sirijoje. Iš viso Italiją šiuo koridoriumi pasiekė jau tūkstantis migrantų.

2016 metų vasarį buvo pradėta pabėgėlių iš Sirijos evakuaciją iš Libano į Italiją. Dabar imamasi priemonių iš Etiopijos evakuoti prieglobsčio prašančius Eritrėjos piliečius.

Sirijos piliečiai, tarp kurių yra apie penkiasdešimt vaikų ir paauglių, lėktuvu atvyko į Romos Fjumičino oro uostą, kur jie buvo pasitikti su ašaromis akyse ir apkabinti religinių organizacijų narių ir kai kuriais atvejais, atvykėlių giminaičių.

„Šis projektas tęsis toliau, nes jis visus vienija. Mūsų durys toliau bus atviros, nes integracija naudojant humanitarinius koridorius veikia“, – sakė Marco Impagliazzo (Markas Impaljacas), katalikiškosios „Sant'Egidio“ bendruomenės pirmininkas.

Programa taikoma tiek pažeidžiamiems musulmonams, tiek krikščioniams, ir yra alternatyva pavojingam slaptam žmonių gabenimui.

Humanitarinį koridorių remiančios labdaringos organizacijos atvykėliams padeda rasti kur apsigyventi, išmokti italų kalbos ir įgyti kitokių kvalifikacijų.

Roma, spalio 27 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode