Vidurio Rusijoje penktadienį paryčiais geležinkelio pervažoje netoli Vladimiro miesto įvykusio autobuso ir traukinio susidūrimo aukų skaičius išaugo mažiausiai iki 19 žmonių, pranešė pareigūnai.

Naujienų agentūra „Interfax“ citavo preliminarią Rusijos tyrimų biuro informaciją, kad per avariją žuvo 19 žmonių, bet kai kurie šaltiniai anksčiau sakė, jog incidentas galbūt nusinešė 21 gyvybę.

„Penkių žmonių nepavyko reanimuoti, jie mirė ant medikų rankų“, – sakė šaltinis regiono greitosios pagalbos tarnyboje.

Jis pridūrė, kad tarp aukų yra trys vaikai.

Dar du per susidūrimą sunkiai nukentėję vaikai yra itin sunkios būklės.

„Vaikai, vienam kurių maždaug ketveri, o kitam – kiek daugiau nei vieneri, yra itin sunkios būklės. Šiuo metu jie perkeliami į srities ligoninę“, – sakė vietos ligoninės, į kurią buvo atvežti nukentėjusieji, atstovas.

Nelaimė įvyko apie 3 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku šalia Pokrovo traukinių stoties Vladimiro srityje, maždaug už 100 km į rytus nuo Maskvos.

Kazachstano užsienio reikalų ministerija informavo, kad su traukiniu susidūrusio autobuso numeryje yra skaičių kodas 13, o tai reiškia, kad jis registruotas Pietų Kazachstano srityje.

„Remiantis Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos pateiktais duomenimis, keleivinis „Mercedes“ autobusas, kurios registracijos numeris – UDA668 13-asis regionas, pateko į didelio masto eismo įvykį Vladimiro srityje. Iš viso autobusu važiavo 55 žmonės“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė Kazachstano URM spaudos tarnybos vadovas Anuaras Žainakovas.

„Šiuo metu Kazachstano diplomatai Rusijoje aiškinasi žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų pilietybę bei tapatybes“, – pridūrė jis.

Policija, remdamasi preliminariais duomenimis, anksčiau skelbė, kad autobusas įvažiavo į pervažą degant eismą draudžiančiam signalui, ir į jį įsirėžė traukinys, važiavęs iš Sankt Peterburgo į Žemutinį Naugardą.

Vis dėlto vėliau pareigūnai nurodė, kad autobusas veikiausiai sugedo įvažiavęs į pervažą ir kad eismo taisyklės galbūt nebuvo pažeistos.

„Turima informacija rodo, kad autobusas „Mercedes“ sugedo. Susidūrimo metu jis buvo pervažoje ir degė eismą draudžiantis signalas“, – rašoma išplatintame pranešime.

Autobuso vairuotojas susidūrimo metu žuvo, agentūrai „Interfax“ pranešė gerai informuotas šaltinis.

„Apie įvykio aplinkybes papasakojo lokomotyvo brigada. Ši informacija nuodugniai tikrinama, tačiau vaizdas įvykio vietoje patvirtina brigados narių žodžius“, – sakė šaltinis.

Jis nurodė, kad lokomotyvo brigados nariai per susidūrimą buvo sužeisti. Šaltinio teigimu, dar didesnio aukų skaičiaus pavyko išvengti, nes pervaža buvo įrengta laikantis šiuolaikinių standartų.

Maskva, spalio 6 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode