Ties Bangladešu jūroje ketvirtadienį apvirtus valčiai, gabenusiai nuo smurto į Mianmarą bėgančius rohinjus, nuskendo 10 vaikų ir keturios moterys, pranešė policija.

„Lig šiol į krantą Inanio paplūdimyje bangos išmetė 14 lavonų; tai rohinjai“, – sakė naujienų agentūrai AFP vietinės policijos konsteblis Fazlulas Karimas,pridūręs, kad aukų gali būti daugiau.

Liudytojai ir likusieji gyvi sakė, kad matyt povandeninę kliūtį užkliudžiusi valtis apvirto už kelių metrų nuo kranto ir į krantą buvo išmesta lūžusi į dvi dalis.

„Jie nuskendo mano akyse; po kelių minučių bangos išmetė į krantą jau jų lavonus“, – sakė vietinis krautuvininkas Mohammadas Sohelis (Mohamedas Sohelis).

Vienas per šią nelaimę išgyvenęs vyras sakė, į Bangladešą išplaukęs iš vieno pakrantės kaimo Mianmare trečiadienį vėlai vakare kartu su žmona, bet ji ir vienas jo vaikų nuskendo.

„Artėdama prie kranto valtis rėžėsi į kažką po vandeniu; tada apsivertė“, – pasakojo naujienų agentūrai AFP Nurusas Salamas.

Pasak vietinės pakrančių sargybos, mažais žvejų laiveliais, netinkamais plaukioti neramia jūra, mėgindami pasiekti Bangladešą, pastaruoju metu nuskendo apie 120 rohinjų, tarp jų yra daug vaikų.

Jungtinių Tautų naujausiu vertinimu apie 501 800 rohinjų pabėgo nuo rugpjūčio 25 dieną kilusio smurto Mianmaro Rachinų valstijoje į Bangladešą. Anksčiau skelbtas pabėgėlių skaičius buvo 480 tūkst. Statistika padidėjo daugiausia todėl, kad suskaičiuota daugiau lig šiol buvusių neįvertintų ankstesnių pabėgėlių, negu naujai atvykusių.

Koks Bazaras, Bangladešas, rugsėjo 28 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode