Avarinių tarnybų komandos antradienį netoli Atėnų bando sulaikyti iš savaitgalį nuskendusio seno tanklaivio išsiliejusios naftos plitimą.

Pakrančių apsauga pranešė, kad vėlai sekmadienį nuskendus tanklaiviui „Agia Zoni II“, kuris plukdė 2,5 tūkst. t degalų, buvo paveikta visa įlanka Salamino salos pietryčiuose.

Išsiliejusios dėmės ilgis yra daugiau kaip 1,5 km, o vsam plotui visiškai išvalyti tikriausiai prireiks keturių mėnesių, sostinės municipaliteto radijui sakė Didžiųjų Atėnų žūklės tarybos narys Vula Tutuncis (Voula Toutountzi).

Narams antradienį pavyko blokuoti nuotėkį iš 45 metų senumo laivo, nurodė pakrančių apsauga.

„Korpusas dabar sandarus, kompanija pateikė planą pradėti siurbti likusius degalus“, – naujienų agentūrai AFP sakė pakrančių apsaugos tarnybos atstovė.

Pareigūnai negali tiksliai pasakyti, kiek degalų liko tanklaivyje ir kada prasidės ši operacija.

Kol kas nenustatyta, kodėl tanklaivis nuskendo. Oro sąlygos tuo metu buvo neblogos, laivas buvo išmetęs inkarą.

„Mums reikia daugiau pajėgų, kad susidorotume su dideliu šios žalos mastu“, – valstybinei naujienų agentūrai ANA sakė Salamino merė Isidora Nanu-Papatanasiju (Isidora Nannou-Papathanassiou).

„Jei vėjo kryptis pasikeis, problema gali išplisti į likusią Sarono įlankos dalį“, – sakė ji.

Tanklaivio kapitonas ir vyriausiasis inžinierius buvo apkaltinti aplaidumu ir iki teismo paleisti.

Pakrančių apsaugos tarnyba sakė, kad išsiliejusiai naftai sulaikyti buvo įrengti barjerai ir kad nafta renkama į benzinvežius. Tačiau išsiliejusių degalų buvo išmesta ir į Salamino paplūdimius.

Vietos pareigūnai sakė, kad žvejams buvo pasakyta vengti to rajono. Pakrantėse taip pat nebedirba privačios įstaigos, sakė merė.

Atėnai, rugsėjo 12 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode