JAV Džordžijos valstijos policija trečiadienį nušovė bengalinį tigrą, klaidžiojusį netoli Atlantos ir smarkiai išgąsdinusį vietos gyventojus.

Tą gyvūną vežusios kompanijos atstovas Stephenas Payne'as (Stivenas Peinas) papasakojo, kad šešerių metų bengalinė tigrė Siuzi, anksčiau dalyvaudavusi cirko programose, kažkaip ištrūko iš prie Atlantos sustojusio sunkvežimio, kuriame buvo 14 didžiųjų kačių. Gyvūnai buvo vežami iš Floridos į Tenesio valstiją.

„Sustojome Džordžijoje pamaitinti ir pagirdyti savo kates ir kad vairuotojas trumpai pailsėtų; manome, kad gyvūnas tada ir pabėgo, o vėliau su juo susidūrė teisėsaugos pareigūnai“, – sakė jis.

Vairuotojai plėšrūną pastebėjo ankstų trečiadienį viename kelyje Stokbridže, esančiame į pietryčius nuo Atlantos, informavo Henrio apygardos policija. Minėtame kelyje buvo gausybė automobilių, nes žmonės važiavo į saugesnes vietas, Floridos link artėjant uraganui „Irma“.

Vėliau tigras atklydo į gyvenvietę ir ėmė vaikytis šunis. Pareigūnai buvo priversti nušauti tigrą, nes jis ėmė puldinėti naminius gyvūnėlius, sakė Džordžijos gamtos išteklių departamentas.

S.Payne'as sakė nežinąs, kaip tigras sugebėjo ištrūkti iš sunkvežimio. Jo teigimu, vairuotojas suprato, kad vienas iš jo vežtų gyvūnų paspruko, tik vakare atvykęs į Tenesį.

Likusios 13 plėšriųjų kačių bus nugabentos į Vokietiją ir tikriausiai pateks į naują cirką.

Atlanta, Džordžija, rugsėjo 7 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode