Ankara ir jos pagrindinė sąjungininkė regione Doha antradienį Katare pradėjo bendras karines pratybas, pranešė žiniasklaida.

Šios pratybos prasidėjo Ankarai didinant savo atvirą paramą Dohai, įsiplieskus didelei politinei ir ekonominei krizei tarp Kataro ir kelių Persijos įlankos arabų valstybių, vadovaujamų Saudo Arabijos.

Turkijos valstybinė žiniasklaida nurodė, kad anksčiau šią savaitę Dohoje prisišvartavo turkų fregata „TCG Gokova“, kuria į Katarą atplaukė 214 pratybose dalyvaujančių karių.

Pratybos prasidėjo antradienį sausumos kariuomenės manevrais, o vėliau prie jų prisidės ir jūrų laivyno pajėgos, informavo televizija NTV. Rugpjūčio 7–8 dienomis pratybas stebės kariuomenių vadai.

Pratybose dalyvauja apie 250 turkų karių ir 30 šarvuotų automobilių, pranešė televizija.

Rijadas ir jo sąjungininkai Bahreinas, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Egiptas paskelbė diplomatinę ir ekonominę blokadą Dohai birželio 5 dieną. Šios šalys kaltina Katarą remiant ekstremizmą ir palaikant ryšius su jų priešininku šiitišku Iranu.

Tai yra sudėtingiausia per daugelį metų regioną sukrėtusi diplomatinė krizė.

Doha savo ruožtu jai metamus kaltinimus neigia, o per krizę ją palaiko Ankara.

Dėl Kataro krizės Turkija atsidūrė itin keblioje padėtyje: Ankara nori išlaikyti tiek strateginį aljansą su Kataru, tiek išsaugoti gerus santykius su regiono lydere Saudo Arabija.

Ankara Katare turi karinę bazę, kurioje šiuo metu yra 150 turkų karių.

Praėjusį mėnesį Katare, Saudo Arabijoje bei Kuveite lankęsis Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sakė, kad krizei išspręsti reikia daugiau laiko.

Stambulas, rugpjūčio 2 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode