Londono centre per šeštadienio teroro ataką trys užpuolikai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius, o paskui nesirinkdami badė žmones; žuvo šešios aukos, kol ginkluoti policininkai nušovė visus užpuolikus.

Teroristai, kurie siautėjo naktiniu gyvenimu garsėjančiame miesto rajone netoli Londono tilto, buvo su mirtininkų liemenėmis, kurios vėliau pasirodė esančios netikros, sakė policijos kovos su terorizmu skyriaus vadovas Markas Rowley (Markas Roulis).

„Manome, kad žuvo dar šeši žmonės, be trijų užpuolikų, kuriuos nušovė policija“, – sakė M.Rowley, kuris pridūrė, kad ataka laikoma „teroristiniu incidentu“.

Po pranešimų, kad dar slapstosi ketvirtas užpuolikas, M.Rowley nurodė: „Šiuo metu manome, kad buvo trys užpuolikai, bet (galutinai pasakyti) dar anksti.“

Daugiau kaip 30 aukų buvo nuvežta į to rajono ligonines, pranešė Londono greitosios pagalbos tarnyba.

Tarp sužeistųjų yra britų transporto policijos pareigūnas, kuris buvo tarp pirmųjų į ataką sureagavusių policininkų ir kuris buvo subadytas į veidą ir koją.

Išpuolis įvykdytas likus vos penkioms dienoms iki visuotinių rinkimų ir kelios minutės po UEFA Čempionų lygos finalo tarp „Real Madrid“ ir „Juventus“ pabaigos. Tame rajone yra daug barų, kuriuose futbolo gerbėjai stebėjo rungtynes per televiziją.

„Jie visus badė. Jie ... šaukė „Tai už Dievą“, – transliuotojui BBC pasakojo vyras vardu Gerardas (Džeraradas), kuris pridūrė matęs, kaip užpuolikai badė mergaitę, ir bandęs juos sustabdyti.

Kitas liudininkas, vardu Ericas (Erikas), BBC sakė matęs, kaip trys vyrai išlipa iš balto mikroautobuso, kuriuo ką tik buvo įsirėžę į pėsčiuosius. Jis iš pradžių pamanęs, kad jie ketina padėti žmonėms, bet jie „pradėjo juos spardyti, kumščiuoti, ir išsitraukė peilius“.

„Tai tikrai buvo siautėjimas“, – sakė jis ir pridūrė taip pat girdėjęs šūksnį „Tai už Dievą“.

Britanijoje galioja aukšto laipsnio parengtis po atakos Mančesteryje, kur prieš 12 dienų mirtininkas sprogdintojas per koncertą nužudė 22 žmones. Be to, ketvirtadienį šalyje vyks visuotiniai rinkimai; tarp svarbiausių jo temų yra saugumas.

Šeštadienio išpuolis Londone yra naujausia iš virtinės atakų Europoje, įskaitant Paryžių, Berlyną ir Sankt Peterburgą.

Londonas, birželio 4 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode