Parama dėkojame




Mažeikiuose demaskuoti šeimos ryšiais susiję kvaišalų platintojai

narkotikaTelšių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai demaskavo narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo tinklą Mažeikiuose. Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė šią baudžiamąją bylą perdavė teismui. Joje nusikalstamomis veikomis, susijusiomis su neteisėtu disponavimu narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis ir kitais nusikaltimais, kaltinami 6 mažeikiškiai, kurių branduolį sudaro 54-erių bei 45-erių buvę sutuoktiniai ir jų 20-metis sūnus, kurie į nusikalstamas veikas įtraukdavo ir kitus asmenis.

Šeimos santykiais susiję platintojai laikėsi didžiulės konspiracijos. Jų šeimai priklausė viename Mažeikių daugiabutyje du šalia esantys butai. Policijos pareigūnams atliekant kratą viename butų, buvo bandoma paslėpti kitame bute buvusias narkotines ir psichotropines medžiagas. Jame buvusi 46-erių moteris, bandydama kvaišalus paslėpti, išmetė juos pro langą. Tačiau atsikratyti įkalčiais nepavyko. Kaltinamo 54 m. vyro bute ir namo rūsyje kratų metu buvo rasta daugiau nei 1 kg kanapių, taip pat heroino, amfetamino ir nelegaliai laikytas Latvijos piliečio pasas. Jo buvusios žmonos namuose aptikti 3 šaudmenys, kuriuos ji, manoma, buvo įgijusi iš kito mažeikiškio. Buvusių sutuoktinių sūnaus automobilyje praėjusių metų gegužę pareigūnai rado folijos lankstinuką su amfetaminu.

Kiekvienas kaltinamųjų kvaišalų platinimo veikloje turėjo savo pareigas. Įtariama, kad 45 metų mažeikiškė narkotines medžiagas iš kitų miestų į Mažeikius pargabendavo, jos sūnus ir buvęs sutuoktinis daugiabučio namo, kuriame gyveno, rūsyje jas ruošdavo tolesniam platinimu ir įvairiose slaptavietėse slėpdavo bei pardavinėdavo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kaip dar vienas kaltinamasis, 35-erių mažeikiškis, šių metų kovą pirko psichotropines medžiagas šeimos tėvo. Tyrimo duomenimis, pirkėjas kvaišalus įgijo (padavė pinigus ir priėmė „prekę“) priėjęs prie praviro daugiabučio, kuriame gyveno pardavėjas, lango.

Buvusiems sutuoktiniams ir jų sūnui pareikšti kaltinimai neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti. Jie taip pat kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Šeimos tėvui pareikšti kaltinimai dėl fizinio asmens dokumento laikymo be teisėto pagrindo, o motinai – dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis. Šaudmenis jai pardavęs vyras kaltinamas neteisėtu disponavimu šaudmenimis. Kvaišalus bandžiusi slėpti mažeikiškė kaltinama kito asmens padaryto sunkaus nusikaltimo slėpimu. Dar vienas kaltinamasis – amfetaminą pirkęs vyras – bus teisiamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

PK nuotr.

                                 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode