Parama dėkojame




Ką simbolizuoja japoniški vėjo varpeliai?

varpeliaiJaponiški vėjo varpeliai mūsų šalyje įprastai žinomi iš meditacijos praktikų. Jie turi ne tik gražią istoriją, tačiau ir didelę kultūrinę reikšmę. Varpelių gausu tikrai įvairių, tačiau dažniausiai pasirenkamu variantu išlieka „Koshi“ rinkinys. Jis atspindi 4 skirtingas stichijas – vandenį, orą, ugnį ir žemę. Visgi, jeigu apie šį produktą girdite pirmą kartą, skaitykite straipsnį toliau. Trumpai aptarsime, ką simbolizuoja japoniški vėjo varpeliai. 

Iš ko gaminami vėjo varpeliai?

Vėjo varpeliai yra gaminami iš tuščiavidurių vamzdelių ir specialaus „liežuvėlio“. Būtent šis, judinamas žmogaus arba vėjo, kliudo vamzdelių kraštus bei sukuria įvairius garsus. Varpeliai net ir dabar yra naudojami garso terapijoje, meditacijoje ar panašaus tipo praktikose. Jie padeda pajusti gamtos tempą ir įsiklausyti į aplinkos siunčiamus signalus. 

Ką simbolizuoja japoniški vėjo varpeliai?

Nuo senų laikų japoniški vėjo varpeliai buvo laikomi sėkmės ir laimės simboliu. Žmonės tikėjo, kad šie gali į namus prikviesti gerą energiją ir neutralizuoti blogą. Būtent dėl to varpeliai visuomet buvo kabinami virš durų slenksčio arba ant prie namų esančių medžių. Visgi, nurodytais aspektais tikima ir iki šių dienų. Manoma, kad namuose kabantys japoniški vėjo varpeliai suteikia daugiau gerų emocijų bei pozityvios energijos. 

Ką dar svarbu žinoti?

Japoniškus vėjo varpelius rekomenduojama kabinti tose namų vietose, kur tvyro užsistovėjusi energija. Kita vertus, šie taip pat praverčia ten, kur energija greitai išsisklaido. Kaip jau minėjome kiek anksčiau, varpelių gausu tikrai įvairių. Taigi – kaip pasirinkti? Vaikų kambaryje geriausia kabinti varpelius su 7 metaliniais vamzdeliais. Tuo tarpu, jeigu ieškote vieno bendro varianto visiems namams, patariama įsigyti varpelius su 5 vamzdeliais. Kita vertus, nemažai priklauso ir nuo to, kur tiksliai šiuos pakabinsite. Pavyzdžiui, jeigu norite sustiprinti kūrybiškumą, varpelius geriausia laikyti šalia darbo stalo arba lovos. Visgi, jokiu būdu nedėkite jų tiesiai sau virš galvos. Jeigu norite finansinės sėkmės, rekomenduojama įsigyti medinius varpelius. Panašių taisyklių gausu ir gerokai daugiau, todėl rinkdamiesi nepamirškite į tai atsižvelgti. 

24-30c

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode