Parama dėkojame




L. Kasčiūnas apie galimybes tapti KAM ministru: jeigu mane pakvies, aš pasiruošęs

kasciunasSeimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas šeštadienį pareiškė, kad yra pasiruošęs eiti krašto apsaugos ministro pareigas, atsistatydinant dabartiniam ministrui Arvydui Anušauskui.

„Jeigu mane pakvies, aš pasiruošęs“, – žurnalistams Vilniuje sakė L. Kasčiūnas.

A. Anušauskas penktadienį premjerei Ingridai Šimonytei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, o šeštadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė, jog ministrė pirmininkė jam pasiūlė pasikeisti pareigomis su vieno Seimo komiteto pirmininku.

Nors ministras konkretaus žmogaus neįvardijo, politikai svarsto, jog omenyje turimas L. Kasčiūnas.

Pats L. Kasčiūnas tvirtino su niekuo nesutaręs dėl tapimo ministru.

„Tikrai planavau dar pirmadienį eiti ir eisiu į darbą, padaręs 15 atsispaudimų, į NSGK pirmininko kabinetą“, – sakė parlamentaras.

Jis tvirtino su premjere Ingrida Šimonyte šio klausimo neaptaręs ir teigė lauksiantis jos pasiūlymo.

„Noriu tik pasakyti, kad jeigu manęs reikia, aš ateisiu su energija. Ateisiu su energija, ateisiu su plačia visuotinės gynybos vizija. Su vizija, kuri leistų žmogui, kuris nori prisidėti prie Lietuvos gynybos, rasti vietą Lietuvos gynybos architektūroje“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

„Tai yra mano esminis tikslas. Mes turime ugdyti valią priešintis, mes turime įtraukti mūsų visuomenę į gynybos planus, nes tiktai visuotinės gynybos principas, praktinė jo realizacija leis sukurti tokią valstybę, tokią jėgą, lietuvišką dygliuotą ežį, kuri net daug stipresnei rusiškai meškai praryti būtų nepatogu ir ji to nenorėtų daryti“, – pridūrė jis.

Politikas teigė, kad tarp jo prioritetų būtų praktinė komendatūrų sistemos realizacija, užnugario sistemos kūrimas, greitesnis bepiločių orlaivių pajėgumo kūrimas Lietuvos kariuomenėje, rezervo rengimo ir apginklavimo spartinimas.

Premjerė šeštadienį pareiškė, kad A. Anušauskas traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė susitiks aptarti situacijos.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas premjero teikimu.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode