Parama dėkojame




Rusija sankciuonuoja šimtus Baltijos šalių piliečių, tarp jų – ministrai, parlamentarai

ministraiRusija antradienį pareiškė į savo sankcijų sąrašus įtraukusi beveik pusketvirto šimto Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečių, įskaitant ministrus ir parlamento narius.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime šie asmenys vadinami „priešiškai nusiteikusiais“ Maskvos atžvilgiu ir sakoma, kad jiems draudžiama įvažiuoti į Rusijos teritoriją.

Pranešime taip pat tvirtinama, kad tokių veiksmų imamasi dėl, be kita ko, „priešiškos Baltijos valstybių politikos Rusijos atžvilgiu ir aktyvaus Latvijos, Lietuvos ir Estijos lobizmo dėl sankcijų“.

Taip pat Maskva skundžiasi, kad Baltijos šalys remia Ukrainą, kovojančią su Rusijos invazija, griauna paminklus sovietų kariams, ir kaltina jas kišantis į Rusijos vidaus reikalus, persekiojant rusakalbius gyventojus.

Tarp „priešiškiausiai Rusijos atžvilgiu nusiteikusiųjų“ Rusijos ministerija mini Lietuvos kariuomenės vadą Valdemarą Rupšį, teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską, užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį, finansų ministrę Gintarę Skaistę ir buvusį užsienio reikalų viceministrą Mantą Adomėną.

Į sąrašą taip pat pateko buvę Latvijos prezidentai Vaira Vykė-Freiberga ir Egilas Levitas, premjerė Evika Silina (Evika Silinia) bei diplomatijos vadovas Krišjanis Karinis, Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas), užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna (Margusas Cahkna) ir kiti Baltijos šalių pareigūnai.

Iš viso sąraše atsidūrė 347 Lietuvos, Estijos ir Latvijos piliečiai.

Praėjusį mėnesį Rusija į ieškomų asmenų sąrašą įtraukė dešimtis politikų iš Lietuvos ir kitų užsienio valstybių piliečių, atsakingų už paminklų sovietiniams kariams šalinimą. Lietuvos užsienio reikalų ministerija tada nurodė pareikalavusi nedelsiant nutraukti politiškai motyvuotą Lietuvos piliečių persekiojimą.

Dalis tąsyk minėtų asmenų yra ir antradienio sąraše.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode