Sprogimas

Nuo gruodžio vidurio Vilnių ir Jerevaną sujungs tiesioginiai skrydžiai

jereNuo gruodžio vidurio Vilnių ir Armėnijos sostinę Jerevaną sujungs tiesioginiai skrydžiai. Tai patvirtinta penktadienį vykusiame susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio susitikime su Armėnijos teritorijų administravimo ir infrastruktūros ministru Gnelu Samosyanu, su kuriuo aptarti ir kiti dvišalio bendradarbiavimo klausimai.

„Džiugina žinia, kad jau šį žiemos sezoną tarp Vilniaus ir Jerevano prasidės tiesioginiai skrydžiai, kurie neabejotinai paskatins aktyvesnį dvišalį bendradarbiavimą, sustiprins mūsų šalių ryšius, prisidės prie verslo ir turizmo sričių plėtojimo“, – po susitikimo su Armėnijos ministru, kuris Lietuvoje lankėsi susisiekimo ministro kvietimu ir dalyvavo Transporto inovacijų forume, kalbėjo M. Skuodis.   

Skrydžius nuo gruodžio vidurio du kartus per savaitę – trečiadieniais bei sekmadieniais – vykdys skrydžių bendrovė „Wizz air“.

Susitikime su Armėnijos ministru M. Skuodis pabrėžė, kad Lietuva yra pasiruošusi stiprinti bendradarbiavimą transporto, informacinių technologijų bei kitose srityse. Ministras pasidžiaugė glaudžiu ministerijai pavaldžios Lietuvos transporto saugos administracijos  bendradarbiavimu su partneriais Armėnijoje – Teritorijų administravimo ir infrastruktūros ministerija. Šie projektai skatina gerosios Lietuvos transporto institucijų patirties perdavimą Armėnijos kolegoms kelių, geležinkelių, civilinės aviacijos srityse.

Armėnijos ministras G. Samosyanas pristatė savo šalyje vykdomus naujausius projektus – oro uosto modernizaciją, antrojo tūpimo ir kilimo tako statybą. G. Samosyanas pakvietė Lietuvos įmones dalyvauti kelių tiesimo viešuosiuose pirkimuose – Armėnija tiesia naują 60 km ilgio kelią kalnuotose vietovėse.

Svečias padėkojo Lietuvai už Armėnijos palaikymą dialoge su ES ir kitą mūsų šalies teikiamą pagalbą. Lietuva šiemet per kelis kartus padovanojo Armėnijai per 77 tūkst. COVID-19 vakcinų dozių, o pernai vasarą mūsų šalis siuntė į Armėniją specialistų komandą humanitarinei misijai padėti kovoti su COVID-19 pandemija.

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode