RETRO

Tepami alyva ir betepaliniai oro kompresoriai – kurį pasirinkti?

orokompresoriaiOro suspaudimas yra būtinas tam tikrose pramonės šakose, kaip farmacijos, automobilių, maisto ir gėrimų, žemės ūkio sektoriuose, taip pat įvairiuose dažymo darbuose, todėl jei greitu metu planuojate atnaujinti kambario sienas ar perdažyti tvorą, galite įsigyti oro kompresorių dažymui, kuris neabejotinai palengvins jūsų darbą. Yra keletas oro kompresorių tipų, tačiau paprastai juos galite suskirstyti į dvi pagrindines kategorijas: alyva tepami oro kompresoriai ir be alyvos, arba kitaip – betepaliniai oro kompresoriai.

Alyva tepami oro kompresoriai

Alyvuoti kompresoriai yra tvirti ir patvarūs, o dėl alyvos naudojimo jie idealiai tinka pramoniniam naudojimui.Jie linkę gaminti daugiau šilumos, tačiau alyva suveikia kaip aušinimo skystis. Alyva tepami kompresoriai yra universalūs ir patikimi, tačiau jie turi tam tikrų trūkumų. Jiems reikia ypatingai daug priežiūros, o operatoriai turi reguliariai tikrinti alyvos lygį, keisti tiek ją, tiek alyvos filtrus. Ryškiausias alyva suteptų kompresorių trūkumas yra alyvos užteršimo rizika. Alyva, naudojama kompresoriams sutepti, sandarinti ir vėsinti, suslėgtame ore palieka alyvos kiekį, kurį būtina pašalinti. Alyva, nors ir minimaliomis dozėmis, bet prasiskverbia į suspaustą orą, o tai nevisiškai garantuoja kuo švaresnį orą išėjimo angoje. Žinoma, toks nedidelis aliejaus kiekis yra absoliučiai nekenksmingas pramoniniam naudojimui, tačiau jis nerekomenduojamas medicinos veiklos sričiai, darbui su optiniais prietaisais ir tyrimų laboratorijose. Modeliai be alyvos išsprendžia šią problemą.

Betepaliniai oro kompresoriai

Alyvos neturintys kompresoriai naudojami su alternatyvia sandarinimo, aušinimo ar tepimo priemone, pvz., vandeniu, todėl pašalinama užsiteršimo rizika ir su tuo susijusios išlaidos. Pramonės šakose, kuriose oro grynumas yra labai svarbus (ypač sterilioje aplinkoje), net menkiausias alyvos lašelis gali sukelti užsiteršimą, todėl pravartu rinktis būtent šios rūšies kompresorius.

Alyva varomų ir betepalinių kompresorių privalumai ir trūkumai

Oro kompresoriai yra kelių tipų - stūmokliniai, tiesioginės pavaros, sraigtiniai ir su diržine pavara. Kiekvieni jų turi savo skirtingus bruožus, tačiau čia pateiksime bendrus alyvinių ir betepalinių kompresorių privalumus ir trūkumus.

Alyva suteptų oro kompresorių privalumai:

1. Labiau tinka didesnės apkrovos ir pramoniniams darbams

2. Ilgas nepertraukiamas darbo laikas

Trūkumai:

1. Labai sunkus, todėl turi būti įrengtas ir laikomas vienoje vietoje

2. Reikalauja daug daugiau priežiūros ir turi būti reguliariai tepamas alyva

3. Didesnės alyvos išlaidos

4. Alyva teršia aplinką

Betepalinių oro kompresorių privalumai:

1. Kompaktiški ir lengvai perkeliami iš vietos į vietą

2. Nereikalauja rankinio tepimo

3. Lengviau naudotis

4. Neteršia aplinkos

Be alyvos oro kompresorių trūkumai:

1. Brangesni

2. Negali taip gerai dirbti su didelėmis apkrovomis kaip kompresoriais su alyva

Kuris iš jų jums tinkamesnis?

Nors tiek alyva varomi, tiek betepaliniai oro kompresoriai turi privalumų ir trūkumų, galiausiai jūsų veiklos rūšis greičiausiai nustatys, kuris iš jų jums tinka labiau. Jei dėl alyvos užteršimo jūsų planuojamai veiklai gali kilti pavojus, tuomet reikia rinktis kompresorių be alyvos. Jei jums reikia oro kompresoriaus, skirto didelėms apkrovoms ar pramoniniam naudojimui rinkites kompresorių su alyva.

Oro kompresoriai – kaina

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad didžioji dalis įsigyjant oro kompresorių teks pačiam įrenginiui. Iš tikrųjų elektra, reikalinga įrangai eksploatuoti laikui bėgant, yra daug brangesnė. Pati įranga sudaro tik kiek daugiau nei 10 procentų kompresorio gamybos sąnaudų. Visgi, įrenginio kaina priklausys nuo kompresoriaus dydžio, galios bei nuo to, ar jums reikia papildomų priedų, tokių kaip aušintuvai, duslintuvai ir kitų.

Patikimi oro kompresoriai ir kita darbui reikalinga įranga mūsų parduotuvėje!

22-128r

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode