RETRO

Saulės elektrinės – 5 priežastys kodėl verta investuoti

sauleselektrinesAkivaizdu, kad saulės elektrinės ir saulės energija tapo atsinaujinančios energijos tendencija. Namų savininkai visame pasaulyje vis sparčiau ant savo stogų įsirenginėja saulės elektrines, tokiu būdu pasinaudodami visais visais saulės teikiamais privalumais. Be akivaizdžios finansinės naudos, yra ir kitų svarbių priežasčių, kodėl visi turėtumėte pereiti prie saulės energijos, o ne iškastinio kuro. Štai kelios įtikinamos priežastys.

1. Saulės energija naudinga aplinkai

Dažniausiai žinomas faktas apie saulės energiją yra tai, kad ji yra švarus, ekologiškas energijos šaltinis. Saulės energija yra puikus būdas sumažinti anglies pėdsaką, kadangi ji neteršia gamtos. Saulės energija neišskiria šiltnamio efektą sukeliančių dujų, bet norint jog ji veiktų, reikia švaraus vandens šaltinio. Visgi, apart to, ji nenaudoja jokių kitų išteklių. Pakanka tik tikslingai išnaudoti saulės energiją, kad prisidėtumėte prie tvarios ateities. Pradėti nuo namų yra puikus būdas parodyti, kad rūpinatės aplinka.

2. Saulės energija leidžia jūsų namams atsijungti nuo tinklo

Saulės elektrinių kainų sumažėjimas yra puikus pavyzdys, kodėl reikėtų didinti saulės energijos naudojimą. Tradicinė elektros energija labai priklauso nuo iškastinio kuro, pavyzdžiui, anglies ir gamtinių dujų. Jie ne tik kenkia aplinkai, tačiau ir jų ištekliai - riboti. Elektros energijos kaina kinta dėl įvairiausių priežasčių, todėl galima daryti išvadą, kad tai nėra stabili rinka.

Saulės elektra padidina jūsų nepriklausomybę nuo elektros energijos tiekėjo! Investuodami į 5 kW saulės sistemą, kuri yra labiausiai paplitęs buitinis dydis, galite lengvai apsisaugoti nuo neprognozuojamo komunalinių paslaugų kainų padidėjimo ir mėgautis pigia elektra visą laiką. Saulė niekada nepadidins savo tarifų, o tai suteikia energijos saugumą.

3. Saulės elektrinės gali išnaudoti nenaudojamą žemę

Nutolusios saulės elektrinės yra puikus būdas eksploatuoti nenaudojamą žemę. Didėjant saulės energijos poreikiui, ji tapo lengviau prieinama daugeliui iš mūsų. Jei turite atokesnį žemės plotą, naudodami saulės energiją galite panaudoti nenaudojamą terotoriją, taip sukurdami didelę vertę sau ir aplinkiniams žmonėms

4. Saulės energija yra nemokamas energijos šaltinis

Saulė suteikia mums daugiau energijos, nei galėtume kada nors panaudoti. Privalumas tas, jog niekas negali monopolizuoti saulės šviesos. Jūsų saulės energijos sistema pradės taupyti pinigus nuo to momento, kai ji bus įjungta, tačiau saulės energijos pranašumai geriausiai matomi ilgalaikėje perspektyvoje. Kuo ilgiau turėsite saulės energijos sistemą, tuo labiau mėgausitės saulės energijos technologijų pranašumais ir palaikysite aplinką.

Be įprasto saulės energijos panaudojimo, ji turi ir antrą pritaikymą. Saulės energiją dažnai siejame su elektra, kuri gaunama per fotovoltinius modulius, tačiau saulės pagamintą energiją galima panaudoti ir šildymui. Saulės kolektoriai gali surinkti saulės energiją ir ją perduoti šilumos pavidalu jūsų namams.

5. Dėl saulės energijos prarandama mažiau elektros energijos

Elektros energija iš didžiųjų elektrinių galutiniams vartotojams yra transportuojamos aukštos įtampos perdavimo linijomis, kurios kartu su pastotėmis sudaro perdavimo tinklą. Visgi, elektros perdavimas dideliais atstumais yra lygus elektros nuostoliais. Atsižvelgiant į trumpą atstumą, ant jūsų namo stogo esančios saulės elektrinės didina elektros energijos vartojimo efektyvumą. Jūsų energija tampa buitine, todėl jūs patys kontroliuojate savo sąskaitas ir energijos suvartojimą.

Jei dar svarstote, ar verta investuoti į šią technologiją, ar žinojote, kad šiuo metu galite gauti paramą jų įsigijimui? Lietuvoje, individualių namų ar daugiabučių gyventojai gali pasinaudoti saulės elektrinės parama jai įsigyti. Paramos gavimo procesas yra nesudėtingas, o kiekvienas planuojantis saulės elektrinės įrengimą turi dideles galimybes ją gauti ir padengti virš 35-40% visų montavimo išlaidų.

22-128n

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode