Sprogimas

Rent2buy – galimybė įsigyti svajonių būstą!

rent2buyDaugeliui žmonių nuosavos gyvenamosios vietos pirkimas yra svajonės išsipildymas. Tačiau šiais laikais, kai NT kainos sparčiai kyla, sutaupyti pradiniam įnašui ar gauti paskolą iš banko gali tapti labai sudėtinga. Visgi, jei mąstote įsigyti nekilnojamą turtą, tikriausiai jau girdėjote apie rent2buyarba būsto nuomą su išsipirkimu. Šiame straipsnyje aptarsime kas yra rent2buy paslauga ir kaip ji veikia.

Kas yra rent to buy?

Trumpai tariant, tai – išperkamoji nuoma, kuomet asmuo per tam tikrą laikotarpį kiekvieną mėnesį moka sutartą įmoką, kol padengiama visa pradinio įnašo suma. Šis būdas buvo sukurtas siekiant padėti pirmą kartą perkantiems nekilnojamąjį turtą, kuriems sunku įsigyti būstą dėl prasto kredito balo arba pinigų trūkumo pradiniam įnašui.

Kas gali pasinaudoti išperkamąja nuoma?

Išperkamoji nuoma Vilniuje ir visoje Lietuvoje labai populiarėja tarp laisvai samdomų darbuotojų, asmenų, dirbančių su individualios veiklos pažymą ar verslo liudijimu, taip pat mažų ar vidutinių įmonių savininkams, kadangi tokiems žmonėms yra sunkiau gauti paskolą iš banko. Kad galėtumėte pasinaudoti išperkamąja nuoma, turite įrodyti savo galimybes reguliariai mokėti kas mėnesinę įmoką ir kad negalite nusipirkti būsto kitu būdu. Pirkėjai dažnai klausia, ar jie gali išsinuomoti būstą su blogu kreditu. Trumpas atsakymas yra - ne. Išperkamoji nuoma neatleidžia nuo reikalavimo parodyti gerą kredito balą, kad galėtumėte nuomuojamą būstą įsigyti ateityje. Kiti dažniausiai užduodami klausimai:

Kokio kredito balo reikia norint išsinuomoti su galimybe nusipirkti ateityje? – Priklausomai nuo jūsų gyvenamosios vietos, reikalingas kredito balas gali skirtis. Geriausia pasikalbėti su profesionalu dėl kredito balo reikalavimų norint įsigyti būstą.

Ar reikia nuomos avanso? – Taip, nuomos sutarties pradžioje jūsų bus paprašyta sumokėti avansą.

Kaip tai veikia?

Pirkėjas išsirenka būstą iš visų rinkoje esančių variantų ir kreipiasi į projekto vystytoją. Tuomet yra atliekamas profesionalus jūsų būsto vertės, statybos ir įrengimo kokybės, vystytojo patikimumo ir dokumentacijos įvertinimas. Mes nuperkame butą, o su jumis pasirašome nuomos ir preliminarią būsima pirkimo - pardavimo sutartį. Jei būstas nėra įrengtas - padedame įrengti pagal jūsų norus ir suteikiame finansavimą jo įrengimui. Įgyvendinus visus šiuos punktus jau galite įsikelti į naujuosius namus. Pradedate nuomotis iš mūsų ir dalimis mokate pradinį įnašą. Po jūsų pasirinkto laiko nusprendę tapti būsto savininku, nusiperkate jį iš mūsų už tą pačia kainą, kurią mokėjome mes.

Privalumai:

1. Nereikia taupyti

Šis būsto įsigyjimo būdas puikiai tiks tiems, kurie negali greitai sutaupyti pinigų pradiniam įnašui. Jeigu išsirinkote butą, kuriam nereikia papildomo įrengimo, įsikelti galite iš karto.

2. Lankstumas

Kiekvienu atveju sąlygos gali būti peržiūrimos, vertinant kliento finansinę situaciją ar būstą. Visos nuomos sąlygos aptariamos individualiai ir patvirtinamos Patalpų nuomos sutartyje ir Preliminarioje patalpų pirkimo - pardavimo sutartyje.

3. Fiksuota kaina

Užpildžius ir pasirašius visus būsto įsigijimo dokumentus, kaina, už kurią projekto vystytojas nupirko jūsų būstą, po nuomos sutarties pabaigos - nesikeičia. Pavyzdžiui, nusprendėte rinktis rentbuy būdą ir Vilniuje įsigyti būstą. Jei NT kaina per porą metų, kol kaupsite įnašą, pakils, jūs išlošite ir mokėsite gerokai mažiau.

Ar rent to buy yra geriau nei pirkti iš karto?

Sunku atsakyti į klausimą, ar rent to buy yra geresnis pasirinkimas lyginant su pirkimu iš anksto. Žinoma, jei nėra kitos galimybės tapti būsto savininku, visada geriau apsvarstyti šį būdą kaip alternatyvą. Visgi, prieš priimant sprendimą patartina gauti kuo daugiau informacijos, kad ateityje išvengtumėte netikėtų situacijų ir teisinių pasekmių.

22-128m

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode