RETRO

Lietvamzdžiai – kaip pasirinkti tinkamiausius?

Lietvamzdžiai yra svarbi lietaus nuvedimo sistemos dalis, padedanti jūsų namams kovoje su galima vandens žala. Bet koks pastatas be lietvamzdžių yra daug jautresnis drėgmės pažeidimams ir korozijai nei tie, kuriuose yra tokia vandens nutekėjimo sistema.

Dėl kritulių, sniego ar kondensato ant jūsų namo stogo susikaupęs vanduo sukrenta į latakų sistemą. Lietvamzdžiais vanduo pašalinamas toliau nuo namo. Jie apsaugo pastato pamatus, neleidžia užsitvindyti rūsiui, užkerta kelią erozijai, dažų skilimui, pelėsio augimui ir apsaugo jūsų kraštovaizdį.

Kokius lietvamzdžius pasirinkti?

Vieni populiariausių yra skardiniai lietvamzdžiai. Jie gaminami iš 0,6 milimetrų storio aliuminio ar plieno cinkuotos skardos. Papildomai yra apdengiami polimeriniu sluoksniu, kuris apsaugo plieną ir aliuminį nuo korozijos. Šios lietaus nuvedimo sistemos pasižymi ypatingu ilgaamžiškumu. Dėl dangos atsparumo atmosferos poveikiui, rūgštims, ultravioletiniams spinduliams, mechaniniams poveikiams, tokiem kaip: smūgiai, lenkimas ir braižymas, jei teisingai sumontuoti ir gerai prižiūrimi, šie lietvamzdžiai jums tarnaus daug metų. Tiek aliuminio, tiek plieno vandens nuvedimo sistemos turi didelę spalvų variaciją, todėl kiekvienas pirkėjas ras geriausią variantą tinkantį prie namo eksterjero. Be to, abiejų medžiagų lietvamzdžių sistemų tvirtinimas ir montavimas nėra sudėtingas.

Kiti, ne mažiau populiarūs yra plastikiniai lietvamzdžiai. Jie gaminami iš ypač atsparaus presuoto plastiko, dar žinomo kaip PVC-U plastikas, kuris išlaiko labai aukštas bei žemas temperatūras, didelius sniego, lietaus ir ledo krūvius. Kadangi yra pagaminti tarsi vienas nedalomas objektas ir neturi liejimo siūlių, šios medžiagos lietvamzdžiai yra gana stiprūs ir patvarūs. Dėl mažo jų svorio ir plastiko lankstumo juos ypatingai paprasta ir greita montuoti, todėl profesionalo pagalba nėra būtina. Didelis privalumas yra tai, kad šie vamzdžai nereikalauja sudėtingos priežiūros. Plastikas nerudyja, todėl laikui bėgant nebus veikiami korozijos. Dėmės ir įbrėžimai yra mažiau pastebimi, o spalva nenusplauna, kadangi plastikas nėra dažomas gamybos metu. Viskas, ko reikia šios medžiagos nuvedimo sistemos vamzdžiams yra reguliariai pašalinti užsikimšimus. Per laiką jūsų lietvamzdžiuose gali susikaupti įvairios šiukšlės, nuosėdos ar medžių lapai bei šakelės, todėl būtina juos pravalyti, kad lietaus vanduo galėtų tekėti lengvai.

Renkantis lietvamzdžius svarbu atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir į namo stogo arba bendrą fasado estetiką. Plastikinės lietaus nuvedimo sistemos geriau derės su moderniu eksterjeru, tuo tarpu skardinė medžiaga geriau atrodo prie klasikinio stiliaus namo. Plieniniai lietvamzdžiai puikiai tinka prie betoninių, keramikinių, čerpių stogų, o aliuminės lietaus nuvedimo sistemos tinka prie visų rūšių stogo dangų: šiferio, skardos, čerpių ir kitų. Kartu, skirtingos spalvos ir dizainai leidžia geriau išpildyti bendrą projekto viziją, todėl džiaugiamės, kad mūsų asortimentas gali pasiūlyti platų jų pasirinkimą.

Mūsų parduotuvė siūlo geriausią kainos ir kokybės santykį, visgi, yra keletas faktorių į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį norint išsirinkti optimaliausią variantą. Lietvamzdžių kaina priklausys nuo medžiagų tipo, dydžio, kiekio ir gamintojo. Patys pigiausi rinkoje lietaus nuvedimo vamzdžiai yra plastikiniai, kiek brangesni - iš aliuminio ir plieno skardos. Šiuo metu patys brangiausi laikomi pagaminti iš vario, tačiau jie yra ilgaamžiai, nerudyja ir gali tarnauti iki 100 metų. Vertėtų paminėti faktą, kad nepriklausomai nuo to, iš kokios medžiagos yra pagaminta lietaus nuvedimo sistema, ją sudarančių detalių funkcionalumas išlieka toks pats. Norint, kad pasirinkta lietaus nuvedimo sistema funkcionuotų ilgai ir patikimai, dėmesys turi būti kreipimas ne tik į bendrą jos kokybę, bet ir į montavimo darbus. Agmekos specialistai padės išsirinkti jums tinkamiausią lietaus nuvedimo sistemą, o esant reikalui, meistrai sumontuos už jus.

22-128g

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode