Sprogimas

Statybininkai ir kelininkai pusdieniui stabdys darbą valstybiniuose objektuose

stabdysStatybos ir kelių tiesimo įmonės penktadienį pusdieniui stabdys darbus maždaug 80-yje valstybinių ir visuomeninių objektų visoje Lietuvoje.  

Akcija „#stabdome statybą“ siekiama atkreipti dėmesį į Vyriausybės ir kitų perkančiųjų organizacijų nenorą ir delsimą dėl pabrangusių žaliavų indeksuoti statybų kainas arba ieškoti kitų sprendimų, pranešė Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) ir kelių statybos įmones vienijanti asociacija „Lietuvos keliai“.

Anot asociacijų, dėl karo Ukrainoje išaugo elektros, dujų bei medžiagų kainos, sutriko medžiagų ir žaliavų tiekimas, todėl stringa valstybės finansuojamos statybos, kelių asfaltavimas, o dalyje konkursų neatsiranda dalyvių. Jau pradėtos statybos lėtėja, o naujos nepradedamos.

Skaičiuojama, kad nieko nedarant, artimiausiu metu gali nutrūkti per 150 daugiau nei 300 mln. eurų vertės objektų statybos. 

Penktadienį rengiama ir spaudos konferencija, kurioje dalyvaus Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos statybininkų asociacijos, asociacijos „Lietuvos keliai“ ir „Eikos statybos“ vadovai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode