Sprogimas

Baigėsi rudeninė akcija „Medžioklė“: nustatyta 18 Medžioklės taisyklių pažeidimų

medzioklePer rugsėjo 15 – spalio 15 d. vykusią akciją aplinkosaugininkai surengė 112 reidų, patikrino 155 medžiotojus ir 329 transporto priemones. Nustatyta 18 Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimų, 9 iš jų – šiurkštūs, taip pat 42 kito pobūdžio pažeidimų.

Reidai vyko Šiaulių, Klaipėdos, Alytaus, Kauno, Panevėžio, Vilniaus ir Marijampolės regionuose. Juos organizavę Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai iš pažeidėjų konfiskavo 2 transporto priemones, 4 šaunamuosius ginklus, 8 draudžiamus medžioklės įrankius ir 4 kitus medžioklės įrankius. Padaryta žala gyvūnijai siekia 4, 2 tūkst. eurų.

Rudeninė akcija „Medžioklė“ rengiama kasmet, siekiant sustiprinti tauriųjų elnių ir briedžių apsaugą jų rujos metu. Šiuo laikotarpiu elnių ir briedžių patinai tampa ne tokie budrūs, ieško naujų teritorijų, patelių, varžovų, dėl to gali tapti lengvu grobiu brakonieriams

Primename, kad šiurkščiais pažeidimais Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklėse laikomi tokie atvejai, kai vykdoma draudžiama veikla medžioklėje, pavyzdžiui pažeidėjas medžioja su draudžiamu įranku, ar neturėdamas teisės medžioti, arba apsvaigęs nuo alkoholio ar kitų medžiagų, o taip pat jei medžiojami gyvūnai, kurių medžioklė tuo metu draudžiama ir pan.

Tokia neteisėta veikla gali užtraukti nemenkas baudas ir teisės medžioti atėmimą. Taip pat nusižengus konfiskuojamos transporto priemonės ir įrankiai, naudoti pažeidimo metu.

AAD pareigūnai įspėja, kad iki pat sausio pabaigos ir toliau numatoma vykdyti sustiprintą medžioklės Lietuvoje kontrolę. Pagrindinis dėmesys šiuo laikotarpiu bus kreipiamas į saugaus elgesio reikalavimų laikymąsi per medžiokles su varovais.


Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode