Sprogimas

Kaip susikurti efektyvią darbo iš namų erdvę?

Vis daugiau žmonių dirba iš namų - ir ne tik dėl karantino. Dėl vaizdo pokalbių technologijų ir vis lankstesnės įmonių politikos pasaulis yra jūsų biuras. Tačiau tik nedaugelis iš mūsų yra prisėdę ir pagalvoję, kokios erdvės mums reikia, kad galėtume optimaliai dirbti.

Yra 5 pagrindiniai dalykai, kurių reikia kiekvienam, kad galėtų gerai dirbti: natūrali šviesa, patogi temperatūra, gera oro kokybė, patogūs baldai ir strategija, kaip sumažinti išsiblaškymą. Daugumą šių dalykų gana lengva susikurti. O kas dar svarbu, kuriantis darbo erdvę namuose?

Išsirinkite vietą

Jeigu turite atskirą kambarį, kurį galite panaudoti darbui - puiku. Tačiau jeigu tokios galimybės nėra, turbūt teks įsikurti bendro naudojimo erdvėje, virtuvėje ar svetainėje.

Sumažinkite vizualinę netvarką ir pasirinkite vietą, kurioje yra daug natūralios šviesos. Patogiausia darbo kampelį yra įsirengti prie lango. Svarbiausia - gera šviesa, o būdami prie lango dar ir nesijausite atsiskyrę nuo pasaulio. Nepamirškite lango atidaryti, kad galėtumėte džiaugtis šviežiu oru. Stenkitės savo regos lauke vengti bet kokių dalykų, primenančių namų ruošos darbus, kad galėtumėte susikaupti ir nesijaustumėte kalti, jog nesutvarkėte virtuvės!

Ką jums reiškia komfortas?

Užduokite sau tokius klausimus:

  • Ar turite patogią kėdę sėdėti?
  • Ar galite reguliuoti kėdės aukštį?
  • Ar kėdė turi porankius?
  • Ar turite pakankamai vietos ant darbo stalo, kad galėtumėte išsidėlioti visus būtiniausius daiktus, nesukeldami netvarkos?

Šie klausimai padės suprasti, ko reikia, kad erdvė būtų patogi ir tinkama naudoti pagal paskirtį. Sudarykite sąrašą visų daiktų, kurie yra būtini, o tada pagalvokite, kas dar suteiktų malonumą čia dirbant. Ar tai, kad ant darbo stalo būtų kas nors, pavyzdžiui, nuotrauka, kelianti malonius prisiminimus? O gal tiesiog keli rašikliai ir padėkliukas arbatos puodeliui? Ar reikėtų magnetinės lentos, kad galėtumėte prisegti idėjas ar priminimus? Žinodami šiuos dalykus, galite lengviau suplanuoti ir įgyvendinti tinkamą namų biuro erdvę.

Būtini daiktai, kurie leis jums pasinerti į darbą, nesiblaškyti ir psichologiškai atsiskirti pasibaigus darbo dienai, yra šie:

  • Ergonomiška kėdė;
  • didelis monitorius;
  • patogi pelė;
  • stalo organizatorius.

Naudokite šviestuvus

Namų biuro apšvietimo idėjos yra svarbus aspektas net ir mažoje erdvėje. Be viršutinio apšvietimo, svarbu numatyti ir apšvietimą virš paties stalo. Tam puikiai tinka stalinės lempos, bet jei ant stalo trūksta vietos, verta apsvarstyti galimybę vietoj jų pasirinkti ant sienos montuojamą šviestuvą.

Tačiau jei norite panaudoti jau turimą stalinį šviestuvą, galite sumaniai jį išdėstyti. Stalines lempas sumaniai pastatykite už monitoriaus, kad sumažėtų paviršiaus netvarka, arba padėkite ant netoliese esančios lentynos.

Pritaikykite prie savo poreikių

Namų darbo erdvė turėtų būti asmeninė ir atspindėti jus. Nebijokite pritaikyti šio kampelio prie savo darbo proceso poreikių. Jeigu esate vizualus žmogus, kūrybiniame procese gali būti labai svarbu kurti lenteles, minčių žemėlapius ar grafikus. Pritvirtinkite prie sienos lentelę, kurioje galėtumėte žymėtis svarbius dalykus ar netikėtai kilusias genialias idėjas.

Išmintingai rinkitės spalvas

Įkvėpkite save spalvomis, nes biuro erdvėje jos suteikia puikią formą ir struktūrą. Spalva gali daryti įtaką mūsų nuotaikai ir gebėjimui susikaupti bei atlikti darbus.

Namų darbo erdvės spalvos nebūtinai turi būti neutralios. Įvairūs ryškūs atspalviai gali į patalpą įlieti energijos, padėti gyventojui jaustis motyvuotam ir įkvėptam. Pasidomėkite spalvų reikšmėmis ir nustatykite, ko jums labiausiai trūksta. Na, o jeigu ketinate likti prie ramios, neutralios spalvų paletės, gyvybės erdvei įkvėpkite su kambariniais augalais.

Labiausiai produktyvumą skatinanti spalva yra oranžinė. Jei ieškote daugiau motyvacijos darbui namuose, gali užtekti tik oranžinio segtuvo ar pelės kilimėlio. Ši spalva yra tinkamiausia, kai reikia pagalbos susikaupti ir organizuoti savo erdvę.

Laimė slypi smulkmenose

Be būtiniausių dalykų, deganti aromatinė žvakė arba šviežia iš lauko nupjautų gėlių ar šakų vazelė taip pat pakels jūsų nuotaiką ir visą darbo dieną skleis produktyvią energiją bei susikaupimą. Tačiau neperkraukite savo darbo stalo - nepamirškite, kad užgriozdintas stalas yra užgriozdinto proto požymis. Verčiau įsigykite stilingą stalo organizatorių iš formadore.lt, kuris ne tik padės palaikyti tvarką, bet ir motyvuos jus sėsti prie darbų.

Gražūs daiktai, tokie kaip sieniniai laikrodžiai, vazos, sienų dekoracijos, plakatai ar kvapai namams taip pat gali pradžiuginti ir sukurti malonią atmosferą.

22-110a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode