RETRO

Ribojant rusų patekimą, ministerijos tarsis, ar numatyti išimtį Kaliningrado lietuviams

patekimaRibojant rusų patekimą į Lietuvą, Vidaus ir Užsienio reikalų ministerijos tarsis, ar numatyti specialią išimtį Kaliningrado lietuviams, sako vidaus reikalų viceministras.

„Kol kas apie tai nesame kalbėję, bet šiandien turime susitikimą su Užsienio reikalų ministerija ir manau, šios diskusijos metu mes išdiskutuosime, ar tai atitinka bent vieną iš kriterijų, kas yra dabar numatyta“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė Vitalijus Dmitrijevas.

„Jeigu ne, grįšime prie to klausimo ir bandysime peržiūrėti Vyriausybės nutarimą“, – pridūrė jis.

Vis dėlto viceministras pridūrė, kad tai iš esmės pasienio procedūra nepasikeistų, o kiekvienas žmogus būtų vertinamas individualiai.

Nuo praėjusio pirmadienio į Baltijos valstybes ir Lenkiją įleidžiami tik Vyriausybės patvirtintus kriterijus atitinkantys asmenys: Rusijos diplomatai, disidentai, pervežimo bendrovių darbuotojai, ES piliečių šeimų nariai, taip pat Šengeno zonos valstybių leidimus gyventi ar ilgalaikes nacionalines vizas turintys rusai.

Taip pat Rusijos piliečiai toliau gali per Lietuvą tranzitu traukiniais keliauti į Kaliningrado sritį ir iš jos.

Draudimas įleisti Rusijos piliečius numatytas Seimo priimtame nutarime dėl nepaprastosios padėties paskelbimo Rusijos ir Baltarusijos pasienyje. Jis galios mažiausiai iki gruodžio 16 dienos imtinai.

Regiono šalys atvykimo ribojimų rusams ėmėsi Maskvai tęsiant invaziją Ukrainoje.

vrm.lrv.lt/lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode