Sprogimas

Vyriausybėje pagerbti geriausiai egzaminus išlaikę abiturientai

Vyriausybėje antradienį pagerbti geriausiai brandos, profesinio mokymo, tarptautinio bakalaureato diplomo programos egzaminus išlaikę abiturientai ir profesinių įstaigų absolventai.

Ceremonijoje premjerė Ingrida Šimonytė bei švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pasveikino apie per pusšimtį abiturientų, gavusių po tris ir daugiau šimtukų, taip pat septynis jaunuolius iš Ukrainos, gavusius po vieną šimtuką.

Sveikindama abiturientus, I. Šimonytė pabrėžė, kad negalima pasirinkti laiko, kada gimti ir gyventi, „tačiau galime ir turime pasirinkti, kaip elgtis su tuo laiku, kurį turime“.

„Linkiu niekada nepamiršti, kad tikra laisvė visada keliauja kartu su atsakomybe, o gyvenimas yra kelionė, kurioje būna įvairių laikotarpių. Niekada nepraraskite vilties, kad už laikinų nesėkmių debesų visai čia pat yra skaisti pergalių saulė. Tegul gyvenimo vėjas išskleidžia Jūsų svajonių bures“, – sakė Vyriausybės vadovė, linkėdama jaunuoliams sėkmės.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad nepaisant sudėtingų išbandymų, nuo karo Lietuvoje besiglaudžiantiems ukrainiečių abiturientams pavyko parodyti savo sugebėjimus ir puikiai išlaikyti baigiamuosius egzaminus.

J. Šiugždinienė sveikinimo kalboje pabrėžė, kad abiturientams atsiveria daug kelių šiems iš mokyklų išsinešant ne tik įgytas žinias, bet ir gebėjimus, išugdytą darbštumą, atsakomybę ir kūrybiškumą.

„O svarbiausia – pilietiškumo jausmą. Juk esame vieni dėl kitų. Tai ypač pajutome pavasarį, kai priėmėme ukrainiečius į savo šalį, į mokyklas. Džiaugiuosi, kad kartu su Lietuvos mokiniais šiandien sveikiname ir ukrainiečius šimtukininkus, puikiai išlaikiusius Lietuvos egzaminus“, – sakė ministrė.

Šiais metais tris ar daugiau 100 balų įvertinimus egzaminuose gavo 52 bendrojo ugdymo mokyklų abiturientai. Dar 129 abiturientai gavo po du šimtukus, 749 abiturientai – po vieną šimtuką.

Gegužės mėnesį Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) nurodė, jog egzaminus šiais metais turėjo laikyti 27 tūkst. 731 bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių moksleivis.

Nuotrauka iš asmeninio archyvo: mažeikiškės Eglė, Giedrė ir Rūta Žulpaitės. Jų brandos atestatuose net septyni šimtukai (trys Eglės, po du Giedrės ir Rūtos).

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode