Sprogimas

Šeimų sąjūdis apgailestauja dėl „nepagarbių išsišokimų“ kalbant Laisvės premijos laureatei

premijosLietuvos šeimų sąjūdis pirmadienį pareiškė apgailestaujantis dėl „pavienių nepagarbių išsišokimų“, praėjusią savaitę per Laisvės gynėjų dienos minėjimą prie Seimo kalbant Laisvės premijos laureatei Bernadetai Mališkaitei.

Praėjusią savaitę sausio 13 dieną judėjimo organizuotame mitinge prie Seimo dalyavę žmonės nušvilpė oficialiame minėjime kalbėjusias Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir premjerę Ingridą Šimonytę, švilpimas buvo girdėti sakant kalbą ir vienai iš „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ bendradarbių.

„Apgailestaujame dėl pavienių nepagarbių išsišokimų minėjime kalbant Laisvės premijos laureatei, Eucharistinio Jėzaus seserų kongregacijos vienuolei Bernadetai Mališkaitei. Manome, kad tai nebuvo noras pažeminti laureatę“, – teigiama sąjūdžio išplatintame atvirame laiške, adresuotame Katalikų bažnyčios atstovams.

„Taip žmonės sureagavo į jos kalboje pavartotus valdžios atstovų nuolat kartojamus žodžius apie tiesą ir melą, dėl jų dialogo su visuomene nebuvimo ir arogancijos“, – tvirtino organizacija.

Anot Lietuvos šeimų sąjūdžio, „neigiama reakcija buvo skirta ne Laisvės gynėjams ar sausio 13-sios įvykiams, o politikams“.

Šalies vadovai teigia, kad trukdžiusiejį Sausio 13-osios renginį pademonstravo nepagarbą Laisvės gynėjų atminimui.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode